Béta

Január végén mutatják be a Windows 10 mobilos változatát

A felhasználói felületet alaposan átalakították, hogy jobban hasonlítson a PC-ken és az Xbox-konzolon használt interfészhez.

2015.01.13 11:00ma.hu

A The Verge szerint a Microsoft január 21-én mutatja be a Windows Phone operációs rendszer legújabb változatának előzetesét. A szoftvergyártó illetékesei várhatóan arról is beszámolnak majd, hogy milyen újdonságokat tartogat a Windows 10 az okostelefon- és tabletfelhasználók számára.

A weboldal „a cég terveit jól ismerő forrásokra” hivatkozva azt írta, hogy a sajtótájékoztatón a Windows 10 mobil változatának legfontosabb újdonságait is bemutatják: köztük a megújult felhasználói felületet is, amelyet alaposan átalakítottak, hogy jobban hasonlítson a személyi számítógépeken és az Xbox játékkonzolon használt interfészhez. A hírek szerint az új Windows PC-s változatát is áttervezték, a legújabb verzióban már világos és sötét témák is lesznek.

The Verge

A Microsoft legújabb mobil operációs rendszere a Windows Phone és a Windows RT elemeiből épül fel. A redmodiak azt remélik, hogy új, telefonon és táblagépen is használható appjaik révén kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek legnagyobb piaci versenytársaikkal, a Google-lel és az Apple-lel szemben.

A vállalat a napokban adta ki a Phone Insider alklamazást, amelynek segítségével a fejlesztők és a felhasznlók is kipróbálhatják a Windows 10 telefonos változatának első, korlátozott funkcionalitást kínáló demóját. A The Verge úgy tudja, hogy a hónap végén már az első működő bétaváltozatot is letölthetik majd azok, akik csempés mobilt használnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.