Pár kattintásért cserébe

Így kaphat további 2 GB ingyen Google-tárhelyet

Egy perc és pár kattintás, dupla előny.

2015.02.13 10:04ma.hu

További 2 GB-tal „jutalmazza” a biztonsági intézkedések végrehajtását a Google, így nem csak nehezebben lesz feltörhető a fiókunk, hanem a tárhelyünk is gyarapszik – írja a hvg.hu. Az egész maximum két percet vesz igénybe.

Lépések:

1. A Google-fiók biztonsági beállításainak ellenőrzéséhez ide kell kattintania >>> (https://accounts.google.com/ServiceLogin?continue=https://security.google.com/settings/security/secureaccount?pli%3D1&hl=hu&sarp=1&passwdsession=true&osid=1&authuser=0)

2. Adjuk meg a jelszót, ezután pedig ellenőrizzük a kiírt tételeket.
Elsőként elérhetőségeink megadását/jóváhagyását kéri a Google, ami egy telefonszámot és egy biztonsági emailcímet jelent. Ez utóbbinál értelemszerűen nem lehet gmailes címet megadni, ide ugyanis éppen akkor küld levelet a Google, ha valamilyen problémát észlel a Gmail-fiókunkkal.

3. Ellenőrizzük bejelentkezéseinket
Legutóbbi bejelentkezéseinket a Google városok szintjén mutatja. Aki csak Magyarországon volt mostanában, annak gyanús lehet, ha azt látja, hogy Oroszországból vagy Kínából logolt belépést a Google. Ám aki Budapesten volt mostanában, az gyanút foghat egy vidéki bejelentkezés kapcsán. Amennyiben nem találtuk rendben az adatokat, akkor az erre vonatkozó gomb megnyomásával jelezni kell a Google felé, hogy bevédje fiókunkat.

4. Alkalmazások ellenőrzése következik
A listán azokat az alkalmazásokat láthatjuk, amelyeket valamilyen adatcsere folytán korábban összekapcsoltunk Google-fiókunkkal. Ha valamelyik program neve nem ismerős, egyszerűen kattintsunk az adott sorban lévő "Eltávolítás" gombra.

5. Ellenőrizzük a különjelszavak, illetve a kétlépcsős azonosítás beállításait
Ez utóbbi kifejezetten hasznos, idegen számítógépen történő bejelentkezéskor nem csak jelszavunkat, hanem egy telefonunkra küldött kódot is kér majd a rendszer, így hiába tudja más a jelszót, ha nincs nála a telefonunk. Ha ez kész, már vége is a biztonsági felülvizsgálatnak, a Google gratulál, hogy szép munkát végeztünk.

A biztonsági beállítások felülvizsgálatára természetesen bármikor van lehetőség, de aki február 17-éig megteszi mindezt, annak február 28-án 2 gigával egészítik ki az egyébként 15-25 gigás ingyenes tárhelyét a Google Drive-on. Erről a bővítés napján emailes értesítést is küldenek – részletezte a cikk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.