MIt veszünk helyette?

Hivatalos: esnek a tableteladások

A negyedik negyedévben hárommillió darabbal kevesebb táblagép fogyott, mint egy évvel korábban.

2015.02.03 21:13ma.hu

Az IDC adatai szerint a tavalyi év negyedik negyedében a 2013-as 79 millió helyett csak 76 millió táblagépet szállítottak ki a gyártók. A cég adatai trendfordulót sejtetnek, hiszen az iPad 2010-es bemutatása ez volt az első olyan negyedév, amelyben visszaestek az eladások.

Shutterstock fotó

Az Apple táblagépének eladásai a negyedik negyedben 18, éves szinten pedig 4 százalékkal csökkentek. A konkurensek is szenvedtek: az Amazon Kindle Fire tábláinak eladásai 70 százalékkal 1,7 millió, a Samsungéi pedig 18 százalékkal 11 millió darabra estek vissza. 

A táblapiac visszaesésének legfontosabb oka minden bizonnyal az, hogy egyre népszerűbbek az 5 hüvelykesnél nagyobb kijelzővel szerelt okostelefonok. Az Apple tavaly mutatta be első phabletjeit, az iPhone 6-ot és az iPhone 6 Plust – részben ennek is köszönhető, hogy az iPad-eladások csökkenése ellenére is fennállásának legsikeresebb negyedévét zárta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.