Elég volt a péklapátokból?

Újra zsugorodni fognak a mobiltelefonok?

A Samsung Galaxy S6-osából két prototípus is kiszivárgott, mely - szembemenve az elmúlt évek trendjeivel - kisebb kijelzővel bír, mint elődei.

2015.02.04 07:00ma.hu

Forrás: Flickr, Maurizio Pesce

Két Samsung mobiltelefont találtak egy indiai import/exporttal foglalkozó vállalat, a Zauba oldalán, SM-G920V és SM-G920F azonosító alatt, melyek egyaránt 5 colos kijelzőmérettel bírnak. Egyik telefon sem szolgál értékesítési célokat; tesztelési valamint kutatási és fejlesztési okokból születtek meg a leírás szerint. A SlashGear szerint azonban ezek lesznek az új Samsung Galaxy S6 modellek.

Az biztos, hogy egy méretcsökkentés szembe menne a piacon évek óta tapasztalható trendekkel - melyeket egyébként pont maga a dél-koreai vállalat indított be. A Samsungnak szüksége is lenne egy ilyen figyelemfelkeltő lépésre, mert az elmúlt évben már nem alakultak olyan fényesen a mobil üzletág üzleti eredményei, mint 2013-ban. Ennek első sorban a kínai riválisok felébredése az oka, a Lenovo vagy a Xiaomi nagyon "rálépett a gázra", vagyis egyre nagyobb volumenben értékesítik saját, riválisaikkal közel azonos tudással bíró, ám azoknál alacsonyabb árral bíró modelljeiket.

Visszatérve a méretcsökkenésre: óriási váltásról azért nincsen szó. Jelenleg az S5-ös 5,1 colos képátlóval bír, ez csökkenhet kerek 5 colra a következő generációban. Mindemellett a felbontás az egekbe szökik, hiszen - meg nem erősített híresztelések szerint - az S6-os Quad HD kijelzővel rendelkezik majd, melynek felbontása 2.560x1440 pixel (a jelenlegi modell full-HD, azaz 1920x1080 pixeles).

A valamivel kisebb LCD azonban nem jelent kisebb telefont. A francia NowhereElse beszámolója szerint a Galaxy S6-os némileg hosszabb lesz, mint elődje, ugyanakkor vékonyabbra is sikerült annál. Szintén meg nem erősített értesülés, hogy a hátlapi kamera 16-20 megapixel körüli paraméterrel bír majd, az operációs rendszer pedig Android 5.0 lesz.

Véglegeset csak akkor tudunk majd mondani, ha március elején hivatalosan is bemutatkozik a készülék Barcelonában, a Mobile World Congress keretei között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.