Kiberbűnözés

A nagy karácsonyi hackertámadás újabb feltételezett elkövetőjét kapcsolták le

A brit hatóságok szerint a 18 éves hacker annak a Lizard Squad nevű csoportnak a tagja, amely december 25-én az Xbox és a Sony hálózatát is levadászta.

2015.01.17 19:00ma.hu

A BBC News híre szerint brit rendőrök letartóztatták az Xbox és a Sony hálózata elleni karácsonyi hackertámadás egyik feltételezett elkövetőjét. A Lizard Squad nevű hackercsoport december 25-én túlterheléses (DDoS) támadás indított a két cég rendszerei ellen, és hosszú órákra elérhetetlenné tette a weboldalaikat.

A tizennyolc éves hackert southporti lakásában tartóztatták le. Számítógépes adatok jogosulatlan felhasználásával és hamistanúzással vádolják, felkutatásában a brit rendőrség kiberbűnözés elleni osztálya mellett az FBi is részt vett.

Craig Jones, a serocui rendőrség kiberbűnözés elleni csoportjának vezetője a hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, folytatják a nyomozást a Lizard Squad tagjai után. „A nyomozás elején tartunk, sok munka vár még ránk. Továbbra is szorosan együttműködünk majd az FBI-jal, hogy azonosíthassuk és felelősségre vonhassuk a bűnelkövetőket” – mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.