Teperjünk a jobb alakért

Fittebbé tesz az okostelefon

Teve helyett zsiráf: a magyarok fejlesztett virtuális zsiráf késztetheti sportolásra a 21. századi - ellustult - embert.

2015.01.14 21:00ma.hu
Forrás: gettep.com

Itt a 21. század, az aerobic-videokazetták kora lejárt, mit tehet egy modern ember, hogy ne tunyuljon el a fotelben, irodai forgószéken? Például a sok haszontalan app mellé letölthet egy ötletes alkalmazást. Ezúttal nem a zombik hörgése fogja még gyorsabb tempóra sarkallni a futókat (ez a "trükk" egyébként is csak akkor jön be, ha már rászántuk magunkat a futásra), hanem a "jó öreg" tamagochi köszön vissza. A magyarok fejlesztette Tep tulajdonképpen egy virtuális kedvenc, mobilalkalmazás formájába öntve, "akit" úgy tudunk életben tartani, ha edzünk.

Az Androidra és Windows Phone-ra egyaránt elérhető app tulajdonképpen a már évek óta hódító, "sport tracker" alkalmazásokat fejlesztette tovább, melyben egy zsiráf "életéért" vagyunk felelősek. Elég egy kihagyott edzésnap, és a kis állatka máris "éhezni" kezd. Vagyis az alkalmazás a lusta ember sajnálatára játszik rá, annyira, hogy az egyesekből és nullákból álló virtuális zsiráfért érzett felelősségtudat végül testedzésbe torkolljon.

Az 1.4-es verziószám ellenére még mindig Beta címkével "futó" (elnézést a szóviccért) program mindkét mobil operációs rendszer alatt ingyenesen letölthető.

Magyar siker
Az alkalmazás fejlesztése tavaly nyáron kapott lökést, amikor a mögötte álló szegedi csapat az amerikai Seattle-ben második helyezést ért el a Microsoft Imagine Cup versenyének döntőjében. Az augusztusi siker 10 ezer dollárt hozott a fejlesztők konyhájára, amit a Tepbe forgatva készíthették el a fitnesz-zsiráf mostani változatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.