Nyolc mag erejével

Acer okostelefon, hangvezérléses kamerával

4G LTE opcióval, nyolcmagos processzorral, 64 bites architektúrával és újonnan fejlesztett hangvezérléses kamerával áll a felhasználók rendelkezésére a Liquid Jade S.

2015.01.11 13:00ma.hu
Forrás: Acer

A legújabb, 64 bites Octa-core processzorral (MediaTek MT6752M) rendelkezik, mely nyolc, 1,5 GHz-s ARM Cortex-A53 CPU-t tartalmaz, ami mellé 64 bites Android mobil operációs rendszer társul. A grafikus megjelenítésért a Mali T760 chipje felel. Az eszköz jelenleg Android 4.4 Jelly Bean operációs rendszerrel kerül forgalomba, azonban idén érkezik hozzá az Android 5.0 Lollipop, mellyel szintén kompatibilis lesz.

Teljesen ívelt tokozással és felületekkel érkezik a készülék. 7,78 milliméter vastag és 116 grammos tömeggel bír, így bekerülhetett a legkönnyebb 5 col képátlóval rendelkező okostelefonok közé. Mindezek mellett kényelmes a telefont kézben tartani, akár egy kézzel is, köszönhetően a csúszásgátló felületi kialakításoknak.

A 13 megapixeles hátsó kamerának köszönhetően (F1.8 rekekszidő) megfelelő fotókat készíthetünk, a szelfik készítését pedig az 5 megapixel felbontású előlapi kamera teszi lehetővé. Hangutasításokkal is működésre bírható, például a "Cheese", vagy "Selfie" szavakra automatikusan vált az elő- illetve hátlapi kamerák közt. Emellett a Dual Shot lehetővé teszi, hogy a felhasználó párhuzamosan az elő, illetve hátlapi kamerával is készíthessen fotót, vagy videót (kép a képben), a Gourmet mód pedig direktben Instagram feedet készít. Azoknak pedig, akik nem értenek annyira a részletes kezeléshez, ideális lehet az Auto-Scene-Detect mód, amely minden alkalommal a legjobb beállításokat alkalmazza a kép- illetve videokészítés során.

A fentieken túl az AcerEXTEND lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy teljes irányítást kapjanak az okostelefonjaik felett, kábeles vagy vezetéknélküli megoldással, Windows alapú PC-vel, saját billentyűzetükön gépelve, drag and drop megosztást használva. Az AcerNAV pedig egy ingyenes offline navigációs szoftver, melyet a TomTom fejlesztett és együttműködik a TripAdvisor POI szolgáltatással.

Végül egy érdekes fejlesztés: a telefon opcionális hybrid microSD dual nano-SIM foglalattal érkezik. A felhasználóknak lehetősége nyílik arra, hogy az épp nem használt microSD foglaltukat átengedjék egy második nano-SIM kártya részére, így akár párhuzamosan két mobilszolgáltatóval is kapcsolatban legyenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.