5 colos kijelzővel

Olcsó, de sokat tudó telefon az Acertől

A Liquid Z5 az első okostelefon-felhasználóknak és az olcsóbb megoldásokat keresőknek készült.

2014.09.17 17:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Acer

Az 5 colos kijelzővel szerelt telefon 16:9 képaránnyal bír, melynek következtében tökéletes videók lejátszására, filmek megtekintésére. A nagy képernyő ellenére a kerekített szélű Liquid Z5 8,8 mm vékony és 147 grammos. Az előlapi hangszóró DTS Sound Technology-t kapott, az AcerRAPID design pedig lehetővé teszi a személyes irányítást, egyetlen gomb formájában. Így megoldható egyszerűen a képernyő lock-unlockja, a készülék alvó üzemmódból történő ébresztése, a kamera indítása, fotó készítése, applikációk indítása a kezdőképernyőről, s természetesen a hívások fogadása is.

Az eszköz Android 4.2.2 operációs rendszerrel lett ellátva. A bőséges erőnlétről egy kétmagos, 1,3 GHz-s processzor gondoskodik, 4 GB belső tárolóhellyel, de találunk Wi-Fit, integrált GPS-t és egy 4 megapixeles kamerát is.

Az 5 megapixeles kamera BSI technológián alapul, így több fény érkezik a szenzorra, mint a hagyományos FSI esetében (magasabb fényérzékenység). F2.4-es, 5 elemből álló lencséje éles képkészítést tesz lehetővé, szemben a négy elemből álló optikákkal. Az 1.4umx1.4um pixelméret jobb minőséget, alacsony fényerőnél kevesebb szemcsét jelent. Végül pedig, az IR filter visszaveri az infravörös részleteket, ezáltal realisztikusabb fotók készíthetők, a HDR megoldás pedig a képeknél magas dinamikatartományban kombinálja a nagy kontrasztarányt, színteltebb és élesebb képminőséget biztosítva minden egyes exponálás után.

Az AcerFloat User Interface lehetővé teszi, hogy az alkalmazás ablaka nyitva maradjon, így a felhasználók párhuzamosan végezhetik feladataikat. Billentyű lenyomásra felugrik a Float Apps parancsikon, ott, ahol korábban használtuk a célalkalmazást, így egyszerű váltani olyan alkalmazások közt, mint a kamera, térképek, számológép, jegyzettömb. Ezek mind testreszabhatóak, akár 8 applikációt is elláthatunk shortcuttal. Ha hívást kapunk multitasking közben, egy apró popup ugrik fel, rövid üzenettel.

Az okostelefonok támogatják az AcerCloud fájlmegosztási és médiamenedzsment megoldást, melyek által a felhasználók egyszerűen oszthatják meg tartalmaikat számos eszközön. Leegyszerűsíti az eszközök közti digitális kommunikációt, platform függetlenül - ingyenesen az új Acer termékek esetében.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint 30-40 ezer forintos áron kerülnek forgalomba a kártyafüggetlen változatok, melyek közül több is két SIM-kártyás kialakítású. Két - Essential White, Gentle Grey - színben lesz elérhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.