Toshiba Encore 2 Write táblagépek

Pontosabb kézírás - tableten

Hiába érintésérzékenyek a tabletek, digitális tollal írva rájuk nem lehet olyan pontosan rajzolni, vázlatot készíteni, mint a jó öreg papíron. Vagy legalábbis nem lehetett eddig...

2015.01.09 09:00ma.hu
Forrás: Toshiba

A Las Vegas-i CES keretei között mutatkozott be a TruPen, mely segítségével kézzel írt jegyzeteket, vázlatrajzokat készíthetünk egy tárgyalás vagy előadás közben, valamint fotókat szerkeszthetünk. A Toshiba új, 8 és 10 hüvelykes Encore 2 Write táblagépeiben debütáló fejlesztés a japán vállalat és a Wacom együttműködésének köszönhetően jöhetett létre. A Wacom által fejlesztett TruPen - a beépített technológiák és a nyomásérzékeny tollhegy révén - kényelmes, pontos kézírást tesz lehetővé. A sebességtől függetlenül közel olyan érzést nyújt, mintha hagyományos tollal papírra írnánk. Az ergonomikus tervezésnek hála a toll hosszú idejű használata is kényelmes. Mindkét modellben egy olyan rést alakítottak ki, ahová a toll behelyezhető, így az azonnal használható, ha jegyzetelni vagy rajzolni szeretnénk.

A készülékre telepített TruNote kézírást kezelő alkalmazás kezelőfelülete és a Microsoft Office 365 Egyszemélyes változatával való együttműködése által a jegyzetek kezelése egyszerű. A Quick Note funkció lehetővé teszi, hogy akkor is jegyzetelhessünk, ha előzetesen az eszközbe nem jelentkeztünk be. Amikor majd a TruNote alkalmazást legközelebb elindítjuk, a korábban elkészített jegyzet automatikusan megjelenik. A keresőfunkció a TruNote kézzel írt jegyzeteiben is megtalálja a kívánt szöveget, sőt a korábban leírt tartalommal webes keresés is indítható. A kézzel írt szöveget átalakítva azok Microsoft Office alkalmazásokban is felhasználhatók, tehát például PowerPoint prezentációkat készíthetünk belőlük, vagy akár az Outlookban e-mailt írhatunk.

A 2015 első negyedévében boltokba kerülő táblagépekbe Intel Atom processzorokat építettek és 2 GB memóriával látták el. Az akkumulátor üzemideje elérheti a 8,5 órát, így az Encore 2 Write egyszeri feltöltéssel akár egész nap használható. A beépített 8 MP-es, autofókuszos hátoldali kamerát az előlapi 1,2 MP-es, beépített mikrofonnal rendelkező kamera egészíti ki.

A TruCapture alkalmazással dokumentumainkról, egy fehér tábla tartalmáról vagy akár egy vetített képről is a hátoldali kamerával kiváló minőségű fotót rögzíthetünk. A TruCapture csökkenti a tükröződést és kiemeli a színeket, ezáltal a rögzített dokumentum, szöveg olvashatósága növekszik. A TruCapture alkalmazás karakterfelismerő funkciója azt is lehetővé teszi, hogy a vele rögzített nyomtatott szövegekben kereshetünk, illetve más alkalmazásokban is felhasználhatjuk azokat.

A tartalmak megosztására mindkét, szaténarany színű táblagépben a Micro-USB port áll rendelkezésre, míg a tárhely növelésére az akár 128 GB kapacitású microSD kártyákat kezelni képes bővítőhely ad lehetőséget. Az Encore 2 Write WT10PE-A eszközt egy Micro-HDMI kimenettel is felszerelték, így a multimédiás tartalmak nagy monitoron szintén megtekinthetők. A beépített, vezeték nélküli kijelzőt támogató technológia segítségével pedig egy megfelelő külső megjelenítő vezetékek használata nélkül csatlakoztatható a tablethez. A beépített, hullámformáló technológiával is ellátott kettős mikrofon biztosítja a videobeszélgetések megfelelő színvonalát. A technológia kiszűri a háttérzajt, és elsősorban a készülék közelében lévő hangokat továbbítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.