Toshiba Satellite Click Mini

2 az 1-ben notebook

16 órányi videolejátszást kínál az a laptop, melynek kijelzője lecsatlakoztatható és akár tabletként is használható.

2015.01.08 17:00ma.hu
Forrás: Toshiba

A Toshiba legújabb, leválasztható kijelzővel rendelkező notebookja, a Satellite Click Mini 8,9 hüvelykes (22,6 cm) méretű, kétféle szerepet is betölthet: egy teljes funkcionalitású, Windows 8.1-gyel ellátott laptop, mely egy gomb megnyomásával táblagéppé alakítható, így nem szükséges két eszközt magunkkal vinni. Tömege tablet módban fél kilogrammnál kevesebb, vastagsága pedig valamivel 1 centiméter alatt marad. Billentyűzetes dokkolójával együtt ugyanezen értékek: 999 g és 19,9 mm.

A kompakt eszközt Full HD felbontású (1920x1200), nagy fényerejű IPS kijelzővel látták el, hangzásáról a Dolby Digital Plus eljárással ellátott, oldalsó elhelyezésű sztereó hangszórók gondoskodnak. A billentyűzetet csatlakoztatva, akkumulátoros üzemmódban akár 16 óra videolejátszásra is képes. Billentyűzet nélkül, tabletként egyszeri feltöltéssel akár 8 órán keresztül képes ugyanerre. Először mindig a készülék akkumulátora töltődik fel és ez merül le utoljára, ezáltal önállóan használva az akku üzemideje a lehető legjobban használható ki.

Egyéves Microsoft Office 365 Egyszemélyes változatra szóló előfizetés is jár, mely előfizetése egy személyi számítógépre is kiterjeszthető. Az előfizetéshez továbbá 1 TB OneDrive online tárhely használata is tartozik, az adatainkat tehát biztonságos helyen tárolhatjuk. A havi 60 Skype nemzetközi perc révén pedig tarthatjuk a kapcsolatot barátainkkal és családunkkal.

A beépített Intel Atom processzorral rendelkező eszköz sokféle csatlakozási lehetőséggel rendelkezik tablet és laptop módban egyaránt. Tabletként a Micro-HDMI kimenet segítségével nagy kijelzőhöz kapcsolható. A microSD/SDHC/SDXC bővítőhely és a Micro-USB 2.0 port a különféle tartalmak megosztásában nyújt segítséget. A billentyűzet teljes méretű USB 2.0 portot és SD kártyahelyet tartalmaz, így a fájlok cseréje sem jelent gondot, illetve a beépített 32 GB eMMC tárhely is bővíthető. A vezeték nélküli kijelző technológiája segítségével az audio- és videotartalmak vezetékek használata nélkül megoszthatóak a csatlakoztatott eszközökkel.

Az 5 MP-es, autofókuszos hátlapi kamera révén az utazás bármelyik pillanata rögzíthető, míg a HD felbontású előlapi kamera segítségével szemtől szembe folytathatunk videobeszélgetést. A telepített TruCapture alkalmazással dokumentumainkról, egy fehér tábla tartalmáról vagy akár egy vetített képről fotót rögzíthetünk még útközben is. A TruCapture csökkenti a tükröződést és kiemeli a színeket, ezáltal a rögzített dokumentum, szöveg olvashatósága növekszik. A TruCapture alkalmazás karakterfelismerő funkciója azt is lehetővé teszi, hogy a vele rögzített nyomtatott szövegekben kereshetünk, illetve más alkalmazásokban is felhasználhatjuk azokat.

A gyöngyházfehér változat 2015 első negyedévében kerül az európai boltokba, míg szaténarany színben 2015 második negyedévétől lesz kapható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.