A világ legkönnyebb 14 hüvelykes ultrabookja

Már százmillió(!) Thinkpadet gyártottak

Húsz év és százmillió eladott gép, igaz, ennek jelentős részét még amerikai, kék színekben hozta az ikonikus laptopmárka. Extrakönnyű ultrabook mutatkozott be a jubileum alkalmából.

2015.01.07 09:00ma.hu
Forrás: Lenovo

A legújabb generációs ThinkPad X1 Carbon a világ legkönnyebb 14 hüvelykes, nagy teljesítményű ultrabookja, gyártója a 2015-ös International Consumer Electronics Show-n mutatta be az eszközt, mellyel a százmilliomodik gép eladását ünnepli. Fényes FHD megjelenítő és félvezető alapú meghajtó jellemzi, amely akár 80 százalékkal gyorsabb adattárolási sebességet nyújt, mint a standard SSD-k.

Elődjénél hosszabb akkumulátor-üzemidőt kínál, miközben a strapabíró szénszálas házba épített eszköz kevesebbet nyom 1,3 kilogrammnál. A szintén most bejelentett 5. generációs Intel Core processzorokkal szerelték fel a masinát.

Emellett bemutatkozott a szegély nélküli képernyővel ellátott, 7,5 milliméter vastag ThinkVision X24 monitor is; a 23,8 hüvelykes Neo Blade panelt tartalmazó kijelző a hagyományos hátlapja helyett egy egyedülálló fémfelület technológiát alkalmaztak a kínai mérnökök. Az IPS panel full HD felbontást és 178 fokos megtekintési szöget, valamint DisplayPort vagy HDMI digitális csatlakozási lehetőséget kínál. A króm állvány dönthető a kényelmes megtekinthetőség érdekében.

A fentieken túl bejelentette egymáshoz illeszkedő, mágnesezett kialakításnak köszönhetően jobban hordozható ThinkPad Stack tartozékokat is a Lenovo, melyek kevesebb kábelt igényelnek, és kisebb helyet foglalnak el, az alkalmazott pogo pin technológia révén pedig hatékonyabban működnek együtt egymással. A 10.000 mAh-s Power Bank biztosítja, hogy telefonjaink és tableteink ne merüljenek le a hosszabb utazások alkalmával, az 1 TB-os USB 3.0 Hard Drive kiegészítő tárkapacitást kínál útközben, a Wireless Access Point Wi-Fi környezetet biztosít utazásaink során, míg a Bluetooth Speaker együttműködik a ThinkPad rendszerekkel a mobil hangzás érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.