Cyberattack

Repülőgép-társaságokat és gyárakat támadtak az iráni hackerek

A hadsereg kiberalakulata amerikai, dél-koreai, izraeli és pakisztáni vállalatok rendszereit is feltörte.

2014.12.03 13:00ma.hu

A Cyclane kedden kiadott jelentése szerint az iráni hadsereg hackerei jóval veszélyesebbek, mint gondoltuk volna.

Blondin Rikard / Flickr

A információbiztonsági cég szakemberei hosszabb ideje figyelik egyik csoportjuk akcióit, amely az elmúlt két évben több mint ötven, 16 országban – köztük az Egyesült Államokban, Dél-Koreában, Izraelben és Pakisztánban – található célpont ellen indított kibertámadásokat. A „Project Cleaver” fedőnevű akció keretében főként légitársaságokat, ipari vállalatokat és biztonságtechnikai beszállítókat támadtak. Méghozzá sikerrel, akcióik során reptéri biztonsági rendszerekhez, PayPal-fiókokhoz és ipari irányítórendszerekhez is hozzáfértek.

A hackercsoport jobbára jól ismert, és a kiberbűnözők által kedvtelve használt módszereket vetett be. Főként az ismert sérülékenységekre utaztak, de az is előfordult, hogy adathalász akciókkal szereztek hozzáférést kiszemelt áldozataik gépéhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.