Beidegesedett

Észak-koreai hackerek támadhatták meg a Sony Pictures hálózatát

A támadásra állítólag Kim Dozsng Un adott parancsot, mert felbőszítette a stúdió egyik, hamarosan bemutatásra kerülő vígjátéka.

2014.11.30 07:00ma.hu

A The Verge szerint észak-koreai hackerek állhatnak a Sony Pictures számítógépes rendszereit működésképtelenné tevő eheti támadás mögött. A híroldal a Recode-ra hivatkozva azt írta, nem lehetetlen, hogy közvetlenül Kim Dzsongun adott utasítást az akcióra, mert nem tetszik neki, hogy az amerikai mozik hamarosan bemutatják a stúdió The Interview című vígjátékát. A Seth Rogen és James Franco főszereplésével készült komédia sztorijának középpontjában két amerikai újságíró áll, akik a CIA megbízásából megpróbálják megölni az észak-koreai diktátort.

The Verge

Néhány hónappal ezelőtt a nem épp humorérzékéről híres észak-koreai vezetés „háborús cselekménynek” minősítette a produkciót, és „határozott, egyben könyörtelen választ” helyezett kilátásba arra az esetre, ha bemutatják a filmet.

A „Guardians of Peace” (a béke őrzői) nevű hackercsoport hétfőn bénította meg a Sony Pictures számítógépeit. Azzal fenyegetőztek, hogy ha a megadott határidőig nem teljesítik – meglehetősen homályos – követeléseiket, nyilvánosságra hozzák a vállalat „titkait és legnagyobb titkait”. A határidő hétfőn éjfélkor járt le, de eddig semmilyen fontos, a Sonyt érintő bizalmas adat nem került ki az internetre.

A The Interview-t, december 25-én mutatják be az amerikai mozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.