High-tech karóra

E-papírból készült a Sony új órája

A Fes Watch designja szabadon változtatható, és akkumulátora akár hatvan napig is bírja egyetlen feltöltéssel.

2014.11.30 13:00ma.hu

A BBC News pénteken jelentette, hogy e-papírból készült órát fejlesztett ki a Sony. A Fes Watch meglehetősen szemrevaló, minimalista designt kapott, de sajnos nem kínál olyan sokrétű felhasználási lehetőségeket, mint az okosórák. Nagy előnye viszont, hogy rendkívül alacsony az energiafogyasztása, az akkumulátora egyetlen feltöltéssel akár hatvan napig is bírja.

Az óra kijelzője és szíja is e-papírból készült, ugyanabból az anyagból, amelyet az Amazon Kindle e-könyv olvasóinak gyártásánál is használnak. A speciális anyag lehetővé teszi, hogy a felhasználók kedvük szerint megváltoztathassák a kijelző és a szíj stílusát, megjelenését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.