Egy gyűrű mind felett!

Okostelefon? Okosóra? Frászt, okosgyűrű!

Már idén megvehetjük azt az ujjra húzható eszközt, ami a tervek szerint digitális készülékeink "ura és parancsolója" lesz. Hahó, itt a jövő! És még videónk is van.

2014.04.29 16:05Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Nod Labs

Nagyon jó, hogy van minden eszközhöz távirányítónk, de a tévé, a médialejátszó, a légkondi, a garázsajtó persze külön-külön kütyüvel vezérelhető. És még ott van az okostelefon, az okosóra, a szerencsésebbek számára az okosszemüveg - nem csoda, hogy az ember kezd elveszni a 21. század technikai vívmányai között. A ruhákba integrált szenzorokról nem is beszéltünk!

Itt az ideje tehát rendet vágni, de hogy ezt pont egy gyűrű képében kapjuk/kaptuk meg, azt bizonyára kevesen gondolták. Pedig a kétmagos Cortex M3 processzorral, kilenctengelyes gyorsulásmérővel ellátott parányi készülék - a tervek szerint - képes lesz erre: általa vezérelhetjük az összes digitális kütyünket.

Forrás: Nod Labs

Az egy töltéssel egy napnyi működést ígérő, Nod névre hallgató szerkezet 150 dolláros áron kerül majd forgalomba még az idén. Voltaképpen egy Bluetooth-képes "légegérről" van szó, amely felismeri gesztusainkat. Ezekkel irányíthatjuk aztán például a tévénket, ha úgy tartja kedvünk. Az érintésérzékeny felülettel is ellátott készülék prototípusa már létező tárgy, de a végleges kiadás valamivel vékonyabb és könnyebben viselhető lesz.

Végül, egy rövid lista, hogy milyen platformokat gyűrhetünk uralmunk alá pár ujjmozdulattal: PC, Mac, Android, IoS, egyes fűtési rendszerek, a Philips Hue lights technológiája, LG tévék, Google Glass és így tovább.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.