Blue-chip

Sosem látott csúcson az Apple piaci értéke

Az iPhone-gyártó részvényeinek értéke több, mit 40 százalékkal nőtt az idén.

2014.11.15 07:19ma.hu

Amikor Tim Cook átvette az Apple vezetését, egyértelműnek tűnt, az a célja, hogy nagy növekedési potenciállal rendelkező, robbanékony "tőzsdei szenzációból" kiegyensúlyozottabb, de továbbra is rendkívül profitábilis, osztalékfizető "blue-chippé"változtassa a cég papírjait.

Az Apple mindig is jó befektetésnek számított. De arra senki sem számított, ami az elmúlt hónapokban történt: részvényeik értéke nem kevesebb, mint 40 százalékkal emelkedett az idén. Nem csoda, hogy a cég ázsiója is az egekbe szökött - jelenleg 160 milliárd dollárra taksálják a piaci értékét.

De vajon mi okozza ezt a páratlan növekedést? A szakemberek szerint egyrészt az, hogy a nemrég bemutatott iPhone 6 és iPhone 6 Plus hatalmas siker a vásárlók körében - a másik pedig a karácsonyi szezon beindulása, amely újabb rekordbevételekkel kecsegtet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.