Értékálló

Akár egymillió dollárt is érhet egy működő Apple 1 komputer

A most árverésre kerülő darab értékét tovább növeli, hogy személyesen Steve Jobs adta el.

2014.11.05 20:00ma.hu

Árverésre bocsátják az utolsó olyan működő Apple 1 számítógépet, amelyet személyesen Steve Jobs, az Apple 2011-ben elhunyt alapító-vezérigazgatója adott el. A Christies aukciós ház szakértői szerint a gép értéke 400 000 és 600 000 dollár között van. A komputer eredetileg Charles Rickett tulajdonában volt, aki 1976-ban 600 dollárért vásárolta Jobs szüleinek Palo Altó-i garázsában.

Forrás: Apple

A The Verge szerint a gépért akár egymillió dollárt is fizethet egy lelkes gyűjtő. Annál is inkább, mivel a Henry Ford múzeum a múlt hónapban 905 000 dollárt fizetett egy hasonló masináért. A december 11-én rendezett aukción egyébként Ron Wayne, az Apple egyik társalapítójának személyes gyűjteménye is kalapács alá kerül, amelyben olyan különlegességek találhatók, mint az Apple 1 felhasználói kézikönyvének első vázlatai és az Apple II formatervének skiccei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.