A termékeik dizájnja is az övék

Jony Ive: akik koppintják az Apple-t, lopnak

Az Apple vezető tervezője egyáltalán nem találja hízelgőnek, hogy sokan másolják az általa tervezett eszközöket.

2014.10.10 20:00ma.hu

Jony Ive nem örül annak, hogy a konkurens cégek megpróbálják lemásolni az Apple- termékek designját. Az iPhone gyártójának vezető tervezője csütörtökön, a Vanity Fair New Establishment Summit nevű rendezvényén nyilatkozva azt mondta, kimondottan bosszantja az, amit például a Xiaomi csinál.

A kínai cég olcsó, jó minőségű és az Apple készülékeire feltűnően hasonlító okostelefonjainak köszönhetően világszerte egyre nagyobb népszerűségre tesz szert.

"Nem tartom hízelgőnek. Ami azt illeti, egyszerű lopásnak tartom” – jelentette ki, amikor megkérdezték, mit gondol arról, hogy sokan megpróbálják lekoppintani az általa tervezett telefonokat.

Ive hangsúlyozta, munkatársaival hosszú évekig dolgoznak egy­-egy Apple­okostelefon, tablet vagy számítógép megtervezésén, sokszor a hétvégéket is a tervezőasztal mellett töltik, ahelyett, hogy a családjukkal lennének.

"Amikor először csinálsz meg valamit, például egy telefont, és azt sem tudod, működik­e majd egyáltalán, mégis hét vagy nyolc évet beleölsz a fejlesztésébe, csak azért, hogy aztán valaki lemásolja, őszinte leszek, nem az az első gondolatom, hogy ó, mennyire hízelgő” – mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.