Túl hamar lemerülő iPhone-ok

Tönkretették az Apple-élményt

Az iPhone-okon, iPadeken futó új Apple operációs rendszer több hibával is bosszantja tulajdonosait: hamarabb lemerülő akkumulátorok, szakadozó Wi-Fi-kapcsolat borzolja az idegeket.

2014.09.24 11:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Wikipedia

Az Apple iOS 8 számos korábbi készülékre letölthető, nem csak az iPhone 6 kiváltsága az új operációs rendszer. Ám a sikeres telepítést követően több hiba is előjöhet bizonyos készülékek esetén, olvasható az almás cég terméktámogatási fórumában. Az iPad Air, a Retina kijelzős iPad mini és az iPhone 5S Wi-Fi-csatlakozása például kapcsolódási és sebességbeli problémáktól szenved több, korábban ilyen jelenséget nem tapasztalt felhasználónál is.

De ha nem akar netezni az iPhone 5 tulaj, akkor sem élvezheti maradéktalanul telefonja képességeit; több bejelentés szerint gyorsabban merül az új operációs rendszer alatt az okostelefon. Volt olyan panaszos, akinek minimális használat mellett alig 4 óra alatt teljesen lemerítette a telepet az új OS. Azt viszont mindenképpen a javára kell írni, hogy a 8-as változattal már megtekinthető az alkalmazások erőforrás-igénye, így van esély kiszűrni, melyik app okozhat rendellenesen gyors akkumulátor-lemerülést.

Ám, ha nincs is Wi-Fi és akku-probléma, az általános teljesítmény visszaesése régebbi modelleken továbbra is zavaró. A MacRumors értesülései szerint az iOS 8 telepítését követően olyan, korábban nem tapasztalt jelenségekkel találkoztak a felhasználók, mint például a Safari oldalak lassabb betöltése.

A probléma elhárításának mindazonáltal nem az Apple support hívása az első lépése. Először érdemes a telefon beállításainak resetjével kezdeni, ha ez nem oldotta meg a problémát, akkor az egész készülék gyári beállításokra való visszaállítása segíthet. Ezelőtt azonban nem árt elmenteni a készüléken tárolt adatokat az iTunes-zal. Ha ezután is hibákkal kell szembenézni a korábban zökkenőmentesen használt készüléken, akkor érdemes körülnézni az Apple terméktámogatási fórumain - ha sokan mások is hasonló jelenséget tapasztaltak, akkor a Steve Jobs alapította vállalat előbb-utóbb kitalál valamilyen szoftveres megoldást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.