Portégé Z20t

Leválasztható táblagép kifordítható dokkolóval

Laptop üzemmódban - a tabletet billentyűzettel használva - az akkumulátor üzemideje rendkívül hosszú, akár 16 óra, nincs szükség az eszköz mindennapos feltöltésére.

2014.11.12 13:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Toshiba

A Toshiba Portégé Z20t sorozatú, 12,5 hüvelykes (31,75 cm) kijelzőjű eszközök új Intel Core M sorozatú processzorokkal és Intel HD grafikus egységgel vannak felszerelve. Laptopnak tervezték, ugyanakkor tabletként is használható. Tablet módban dokkolója segítségével a kijelző kifordítható, így prezentációnkat nagyobb közönségnek is egyszerűen mutathatjuk be. A billentyűzetben kiegészítő akkumulátor és számos további csatlakozó található. A csatoló segítségével a tablet a dokkolóról akár egy kézzel leválasztható.

Full HD felbontású, IPS technológiájú, nagy betekintési szögű érintőképernyővel bír. A matt kijelző, mely csökkenti a tükröződést, üzleti felhasználók számára ideális, mert az eszköz akár beltéri, mesterséges fényforrással megvilágított, akár kültéri környezetben használható. A háttérvilágítással rendelkező, cseppálló billentyűzet segítségével a notebook kedvezőtlen fényviszonyok mellett is használható. A nagy érintőlap mellett a beépített Accupoint eszköz pontosabb vezérlést tesz lehetővé. A külön megvásárolható Wacom digitalizálóval a tárgyalások alatt kézzel írott jegyzeteket készíthetünk, grafikonokat rajzolhatunk. A digitalizáló az eszközön erre kialakított résben tárolható, így az elveszítés veszélye csökken.

Már említettük, hogy laptopként használva mennyi ideig bírja egyetlen feltöltésről; tablet módban az akkumulátor üzemideje akár 8 óra, így még teljes munkaidőben is használhatjuk. A tablet módban 80 degakrammos kezdőtömegű, 8,8 mm vastag, laptop módban pedig 1,59 kg kezdőtömegű Portégé Z20t könnyen hordozható, éa mivel matt fekete színű készülékháza ventilátor nélküli eszközt rejt, hangtalanul üzemel.

Az eszköz 256 GB-os SSD-vel is kapható. A beépített memória akár 8 GB is lehet, így több alkalmazás egyidejű futtatása sem jelent gondot. Tablet módban a micro HDMI port, a micro USB port és a microSD kártyahely külső kijelző csatlakoztatását és a gyors adatforgalmat segíti elő. A billentyűzeten további, teljes méretű portok - RGB, HDMI, GBit LAN és 2 x USB 3.0 portok - találhatók, így eszközeinket adapterek nélkül használhatjuk. A beépített, opcionális 3G/4G modul és a Wi-Fi ac/a/b/g/n szabványokat támogató vezeték nélküli adapter segítségével a Portégé Z20t egyszerűen csatlakozhat a világhálóhoz.

A Toshiba EasyGuard alkalmazáscsomag és a Trusted Platform Module (TPM) a kritikus helyi adatok biztonságos kezelését szolgálják, az Intel Active Management Technology (AMT) pedig lehetővé teszi, hogy a vállalat informatikai munkatársai az eszközt távolról ellenőrizzék, kezeljék, javítsák vagy frissítsék. A Toshiba szigorú minőségi követelményeinek betartása érdekében a laptopot számos tesztnek - többek között a független, németországi minőségellenőrző intézet, a TÜV Rheinland HALT (Highly Accelerated Lifestyle Test) tesztjeinek - vetik alá. Ennek során a laptopot - más eljárások mellett - akár 76 cm magasságból leejtik. A Kensington lock port lehetővé teszi, hogy a billentyűzetet egy stabil tárgyhoz, például az asztalhoz rögzítsük, valamint dokkolás közben megakadályozza a kijelző leválasztását is.

A Toshiba Portégé Z20t 2015 első negyedévében kerül az európai boltokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.