Akár 128 GB-nyi tárkapacitás

Encore Mini: a Toshiba ultramobil táblagépe

Egy kézben is megtartható a Toshiba új, ultramobil táblagépe.

2014.09.05 19:55Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Toshiba

A Toshiba 1024x600 pixeles felbontású kijelzőt tartalmazó, 7 hüvelykes (17,8 cm) táblagépe, az Encore Mini akár egy kézben is megtartható, és akár egy kisebb táskában is elfér. A tablet használata elsősorban álló módban optimális, akár otthon, akár a szabadban tartózkodunk - dokumentumaink áttekintésére, mentésére, valamint böngészésre és kapcsolattartásra egyaránt.

Az Encore Mini tabletre a Windows 8.1 Bing keresővel ellátott változatát telepítették. A csomag tartalma továbbá a Microsoft Office 365 Egyszemélyes verziója is. A legfontosabb Windows alkalmazások futtatására is alkalmas, így képességeit teljes mértékben kihasználhatjuk. A Microsoft Office 365 csomagot magán a táblagépen is használhatjuk, de notebookunkról is elérhetjük azt, dokumentumainkat pedig a felhőbe menthetjük. Windows alapú eszközök között a fájlok megosztása és szinkronizálása egyszerű, így azokat akkor is egyszerűen áttekinthetjük, ha távol vagyunk íróasztalunktól. A csomag alkalmas továbbá arra is, hogy a tableten tárolt dokumentumainkat - szinkronizálás után - notebookunkon, nagyobb kijelzőn is megtekinthessük.

A csomaghoz egy 1 TB - bővíthető - OneDrive felhő alapú tárhely is tartozik. A havi 60, világszerte felhasználható Skype perc révén pedig egyszerűen tarthatjuk a kapcsolatot családunkkal és barátainkkal.

A beépített, microSD-kompatibilis SD kártyahely - mellyel akár 128 GB-os kártyákat is olvashatunk - segítségével az Encore Mini beépített tárolókapacitása egyszerűen bővíthető. A beépített, vezeték nélküli megjelenítést lehetővé tevő funkció segítségével táblagépünket nagy kijelzőhöz csatlakoztathatjuk, így prezentációnkat akár nagyobb nézőközönségnek is egyszerűen mutathatjuk be. A Micro-USB port pedig gyors adatátvitelt tesz lehetővé.

Kis méret, nagy teljesítmény
A beépített Intel Atom processzor - melyet 1 GB DDR3L 1333 MHz-es memória szolgál ki adatokkal - révén az Encore Mini akár egész nap rendelkezésünkre áll. A rendszer gyors betöltése és az akár 7 órás akkumulátor üzemidő is hozzájárul ahhoz, hogy a weboldalak böngészése és több alkalmazás egyidejű futtatása is zökkenőmentes legyen. A 2 MP-es hátoldali, valamint a 0,3 MP-es előlapi kamera segítségével pedig fotókat készíthetünk, videós csevegést vagy konferenciabeszélgetést folytathatunk.

A Toshiba Display Utility alkalmazás a kijelzőn megjelenő tartalom bizonyos részeit, a menüket, a szövegeket és más elemeket kinagyítja, így elolvasásuk és kiválasztásuk még egyszerűbb, továbbá a hagyományos eszközökre fejlesztett alkalmazások használata is zökkenőmentes.

A Toshiba Encore Mini Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban 2014. negyedik negyedévében kerül a boltokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.