Grafikai és videós munkákhoz és játékhoz

Hatalmas, 4K-s felbontással bíró monitor

Fizetne közel 400 ezer forintot egy monitorért? És ha mind méret, mind felbontás, mind színhűség tekintetében olyant nyújt, amit így egyben még nem láttunk?

2014.11.02 17:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: LG

Az LG új 4K monitora, a 31MU97, novembertől lesz elérhető hazánkban. A 4K (4096x2160 képpontos) felbontást 31 hüvelykes IPS kijelzővel párosítja, így ultraéles képet nyújt. Ezt egészíti ki 10 bites színkezelése.

A monitor IPS kijelzője az Adobe RGB színtér több mint 99,5 százalékát támogatja, a felhasználók számára pedig többféle színkezelési beállítást és üzemmódot tesz lehetővé, hogy megfeleljen a profi grafikusok szerteágazó igényeinek. A Dual Color Space technológia lehetővé teszi, hogy a monitor egyidejűleg két színüzemmódot (Adobe RGB és sRGB) jelenítsen meg, így a felhasználók munkájukat egyszerre több szempontból tudják összehasonlítani. Emellett tartozéka az LG saját True Color Pro szoftvere, így hardveres kalibrálásra is alkalmas.

A Digital Cinema 4K felbontásnak köszönhetően a profi videósok optimális felbontásban, a kép átméretezése nélkül végezhetik a vágást. Az anyagok teljes színmegjelenítés mellett vághatók a DCI színszabvány támogatás révén, amely a digitális mozivetítőknél és digitális kameráknál szabványként alkalmazott DCI-P3 színtér 97 százalékát képes lefedni és élethű színmegjelenítést biztosít. Emellett az LG 31MU97 állványának ergonomikus, elforgathatóságot is biztosító kialakítása révén alig van szükség görgetésekre és áthúzásokra.

A készülék novembertől lesz elérhető a magyarországi vásárlók számára, nem éppen belépőszintű, ezer forint híján 400 ezer forintos ajánlott bruttó fogyasztói áron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.