És már a 8K felé kacsintgatunk

Hatalmas méret, 4K felbontás és OLED-es alapok

Itt az igazi "mindent tudó" tévé, aminek íveltségét a néző szabályozza.

2014.09.11 17:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: LG

A világ első, kereskedelmi forgalomban kapható 4K felbontású OLED TV magas színhűséggel, 33 millió alpixellel és éles, részletgazdag képpel kínál újfajta vizuális élményt. A vállalat 77 hüvelykes hajlítható OLED tévéjével a néző a közönség méretétől és a nézett tartalom jellegétől függően módosíthatja a képernyő íveltségének mértékét. A hajlítható OLED TV automatikusan optimalizálja a hangot és a képminőséget a görbületnek megfelelően.

A fentieken túl hamarosan megjelenik egy új, Swarovski kristályokkal díszített, légies állványon nyugvó 55 hüvelykes ívelt OLED TV-t is. Az ULTRA HD tévékészülék-családban pedig 49, 55, 65, 79, 84, 98 és 105 hüvelyk képátlójú modellek kaptak helyet. Az IPS 4K panelek széles betekintési szöget és pontos színhűséget kínálnak, amelynek köszönhetően a készülékek szinte bármilyen szögből nézhetők színelmosódás és kontrasztvesztés nélkül. A 105 hüvelykes ívelt ULTRA HD TV 21:9-es CinemaScope arányú képernyőjének 5K-s felbontása (5120×2160 pixel) 30%-kal haladja meg a hagyományos 4K TV-k felbontását, emellett 7.2 csatornás, 150 wattos hangrendszerrel bír.

A különböző szolgáltatók, például a Netflix, az Amazon és a Wuaki, illetve az európai közönség esetében a Filmbox Live, a Maxdome, a Videocity és az Okko jóvoltából minden LG ULTRA HD TV változatos Ultra HD-tartalmakat kínál. Az LG továbbá a France Televisions közreműködésével ízelítőt ad a világ első Ultra HD streaming tartalomszolgáltatásából, amely kizárólag az LG Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV) alapú funkciójával lesz elérhető. Emellett az LG Tru-4K Engine képjavító technológiájának köszönhetően a Full HD tartalmak közel 4K minőségre konvertálhatók fel a jobb vizuális élmény érdekében.

A valamennyi OLED és ULTRA HD TV az LG webOS Smart+ platformmal érkezik: a kezelőfelületen egyszerűen érhetők el a szórakoztató tartalmak. Megkönnyíti a tartalmak keresését és elérését, így a felhasználó gördülékenyen válthat az alkalmazások, az internet alapú szolgáltatások, az élő közvetítések és a külső eszközökön tárolt tartalmak között. A BeanBird nevű animált figura segítségével a webOS rendszeren elvégezhető a TV konfigurálása és csatlakoztatása is.

Az LG az IFA-n mutatja be első 8K (7680×4320) felbontású TV-jét, egy 98"-es képátlójú készüléket, amely a Full HD TV-knél tizenhatszor, a hagyományos 4K TV-knél pedig négyszer magasabb felbontást kínál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.