Acer EyeProtect

Hogyan védi a szemet egy 4K-s monitor?

Mert nem csak a látvány a lényeg.

2014.09.17 09:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Acer

Az Acer bejelentette legújabb, magas felbontású monitorcsaládját, melyek nagy kijelzőkkel (akár 32 col), élesebb képvisszaadással és magas felbontással (4K2K és WHQD) rendelkeznek. Ezek közül emelkedik ki azXB0 sorozat, amit kifejezetten játékosoknak fejlesztettek, főként, ha GeForce GTX alapú PC platformot használnak. A monitor ugyanis együttműködik az Nvidia G-SYNC kijelzőtechnológiával.

Az eszközök képesek a WQHD (2560x1440 pixeles) felbontás megjelenítésére, amely túlmutat az 1080p full HD határain. Ugyanakkor a 21:9 képarányú (2560x1080 pixeles) monitorokon a felhasználók akár dual módban is megjeleníthetik a tartalmakat, így az eszköz kifejezetten alkalmas multitasking feladatok végzéséhez, de akár portré módba is kapcsolhatunk ahhoz, hogy hosszabb, nagyobb weblapokat böngésszünk.

Az Acer ColorPlus technológia valós és részletes színvisszaadást garantál: 100 százalékos sRGB színkorrekciót kapunk, magas színhűséggel és színhely-reprodukcióval, míg a széles tartományú színskála valós és természetes árnyalatokat biztosít. A hatfázisú színkeverés függetlenül kezeli az árnyalatokat, beleértve a szaturációt, így a testreszabott beállítások is sokoldalúan kezelhetők. A 178 fokos betekintési szög garantálja a képmegjelenítés magas minőségét, úgy, hogy az alapszínek változatlanok maradnak, nem tapasztalható torzulás, sem elmosódás a képben. A Super sharpness technológiának köszönhetően a megjelenített kép ténylegesen szuper éles, de akár alacsonyabb felbontású tartalom is optimalizálható tisztább minőségre, például az 1080p felbontású fotóink esetében.

Az Acer EyeProtect technológia a hosszabb, folyamatos használatot hivatott biztosítani a szem elfáradása nélkül. Említést érdemel a Flicker-less technológia, mely révén csökken a panel vibrálása, továbbá a ComfyView, ami meggátolja a tükröződést a felületen a csillogásmentesség végett. A Low-dimming technológia lehetővé teszi, hogy a sötétebb helyeken akár 15 százalékos fényerő-csökkentéssel üzemeljen a rendszer, így megkímélve a szemet az elfáradástól.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.