32 colon terpeszkedik az LG ívelt kijelzője

A világ első ívelt, ultraszéles IPS-monitora

Az extra képernyőméret a professzionális felhasználók és a szórakoztatóelektronika szerelmeseinek igényeit egyaránt kielégíti.

2014.08.20 19:15Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: LG

Az LG Electronics a berlini IFA 2014 kiállításon mutatja be legújabb monitor termékcsaládját, köztük a világ első 21:9-es képarányú 34 hüvelykes ívelt UltraWide monitorát (34UC97), illetve a Digital Cinema 4K monitor (31MU97) és a Gaming Monitor (24GM77) is itt mutatkozik be. Az enyhén ívelt 21:9-es képarányú monitor Quad HD (3440×1400 képpont) felbontással bír, PC és Mac számítógépekkel egyaránt kompatibilis. Támogatja az USB 3.0-nál négyszer gyorsabb Thunderbolt 2 adatátviteli szabványt, amely több eszköz "láncba fűzését" is lehetővé teszi. Emellett a monitor MAXX AUDIO technológiával és 7 W-os sztereó hangrendszerrel lett ellátva.

A világ első 21:9-es képarányú ívelt UltraWide monitora mellett az LG az idei IFA kiállításon rántja le a leplet Digital Cinema 4K monitoráról is, mely megfelel a Digital Cinema Initiatives szervezet 4K felbontású kijelzőkre vonatkozó szabványának, 31"-es képernyőjén pedig 4096×2160 képpontot tömörít, amely négy Full HD monitor felbontásának felel meg. A 31MU97-es modellel a professzionális felhasználók, például a filmszerkesztők a 4K felbontású tartalmat az eredeti felbontásban tekinthetik meg. LG-gyártmányú IPS-kijelzője rendkívül éles képet biztosít, széles betekintési szöggel. Az Adobe RGB színtér 99 százalékának visszaadására képes monitor ideális választás filmes szakembereknek, illetve a design és a fényképészet területén dolgozóknak. A Digital Cinema 4K monitor hardveres kalibrálásra készen, Dual Color Space technológiával és az LG exkluzív True Color Pro kalibrációs szoftverével érkezik.

Az LG új, játékokhoz szánt 24GM77-es Gaming Monitor modellje kimondottan a legújabb FPS-játékok pörgős akciójeleneteinek megjelenítésére készült. A 144 Hz-es képfrissítési arány biztosítja, hogy még a legintenzívebb akció is gördülékeny és vibrálásmentes látványt nyújtson, az LG Dynamic Action Sync (DAS) üzemmódja pedig jelentősen csökkenti a bemeneti késleltetést. Black Stabilizer technológiája gondoskodik a fekete szín egységes megjelenítéséről a különböző jelenetekben, a Game Mode üzemmód pedig három, optimalizált, testre szabható, a monitoron egy gombnyomással elérhető beállítást kínál. Emellett a kifejezetten a Gaming Monitorhoz kifejlesztett Motion 240 technológia 1 ms alatti válaszidővel segít a hirtelen mozdulatokból eredő elmosódás ("motion blur") minimalizálásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.