Toshiba P50 és P50t

8 megapixeles - a monitor!

Ultra magas felbontással vonzza a szemet a Toshiba legújabb laptopjának kijelzője.

2014.06.27 19:35Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Toshiba

A Toshiba Satellite P50 és P50t laptopok élethű képminősége miatt érdemelnek figyelmet, hiszen a P50t a Toshiba első olyan laptopja, ami 3840x2160 pixeles felbontású kijelzővel is szerepel a kínálatban, a P50-es sorozatot pedig Full HD (1920x1080 pixeles) felbontású megjelenítővel látták el. Előbbi egyes modelljeit 15,6 hüvelykes (39,6 cm) Ultra HD kijelzővel látták el. Ez egy Full HD kijelzőhöz képest négyszer annyi képpontot tartalmaz, a pixelsűrűség 282 PPI (négyzethüvelykenkénti pixelek száma), így minden részlet kristálytisztán jelenik meg. A nagyobb felbontás mellett ez a megjelenítő nagyobb betekintési szöggel is rendelkezik.

Minden Ultra HD kijelzőt a ChromaTune megoldás segítségével egyedileg kalibráltak, és a pontos színskála valamint a természetes színek megjelenítése érdekében Technicolor színtanúsítvánnyal is rendelkeznek. Ennek eredményeként a kijelzőn minden tartalom úgy jelenik meg, amilyennek azt eredetileg szánták. Mindezen felül a keret nélküli kijelzőt ujjlenyomat-taszító bevonattal is ellátták, így azon nem jelennek meg a nem kívánt foltok.

A modelleket 4. generációs Intel Quad-Core i7 processzorokkal látták el, így a leginkább számításigényes feladatok, a több szálon futó alkalmazások, valamint több szoftver egyidejű futtatása sem jelenthet gondot számukra. A 2 GB GDDR5 memóriával ellátott AMD Radeon R9 M265X videokártya révén az új modellek azok számára jelentenek ideális választást, akik nagyméretű médiafájlokat hoznak létre, kezelnek vagy a legújabb játékokkal játszanak.

Akik számára a gyors rendszerbetöltés és adatbeolvasás elengedhetetlen, akár 256 GB-os SSD-vel ellátott típust is választhatnak, míg a nagyobb zenei, video- vagy fotógyűjtemény számára az akár 1 TB HDD-vel felszerelt változat az ideális. Mindemellett 1 TB SSHD (hibrid) meghajtóval rendelkező modell is kapható, így a gyors rendszerbetöltés mellett a nagy tárkapacitásról sem kell lemondanunk.

Mindkét modellt DTS Sound hangzásjavítással ellátott harman/kardon hangszórókkal is felszerelték. A Sleep-and-Music lehetővé teszi, hogy kedvenc dalainkat a notebook hibernált állapotában is a beépített hangszórókon hallgathassuk meg. Mindkét modellhez Blu-ray BD-RE (XL) meghajtó is választható, a beépített Ultra HD és 3D támogatással is rendelkező HDMI kimenetnek köszönhetően pedig a csatlakoztatott eszközök segítségével kedvenc tartalmaink minden részletét maradéktalanul élvezhetjük. Az Intel Wireless Display technológiát is támogatják, így a szabványt támogató nagy megjelenítők csatlakoztatása során kábelekre sincs szükségünk. Az USB 3.0 szabványt támogató csatlakozó révén a nagy fájlok átvitele sem jelent gondot.

Alumínium burkolattal és króm díszítéssel rendelkeznek, valamint keret nélküli, ledes háttérvilágítású billentyűzettel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.