Csuklóra rögzíthető távirányítóval

A Toshiba kamerája (szinte) mindent kibír

Ultraszéles látószögű objektívvel és 2 hüvelykes beépített LCD-vel szerelték fel, ráadásul 60 méterig vízálló.

2014.06.11 19:55Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Toshiba

A Toshiba Camileo X-Sports modellt úgy tervezték, hogy tevékenységünk minden pillanatát rögzíthessük. Tartozéka egy 60 méterig vízálló búvártok is, így kerékpározás, úszás, síelés vagy snowboardozás közben is egyszerűen használható, a víz okozta károktól nem kell tartanunk. Ezen felül a kamera kibír akár 1,5 méterről történő leesést is.

Távirányítóját úgy tervezték, hogy egy pánttal csuklónkra rögzíthessük, így tekintetünket egy pillanatra sem kell levennünk a hullámokról, a sziklafalról vagy a pályáról. A távirányítón található ledek a kamera aktuális állapotát mutatják, továbbá segítségükkel egyszerűen válthatunk fotó és videó üzemmódok között is. A 3 méterig víz-, valamint 1,5 méterig ütésálló, 5 órányi akkumulátor üzemidővel rendelkező, masszív és kényelmesen használható távirányító mindig kézre áll.

A sokféle rögzítő segítségével a kamerát más tárgyakhoz (sporteszközökhöz, bukósisakhoz stb.) rögzíthetjük. A lapos csíptető és a felragasztható rögzítők segítségével a kamerát bukósisakunkra vagy szörfdeszkánkra erősíthetjük. Wi-Fi adaptert is tartalmaz, így a Toshiba 'Wi-Fi Connect' alkalmazása segítségével a kamerát akár okostelefonunkról vagy táblagépünkről is vezérelhetjük. Keresőfunkciója mellett az optimális látószög megtalálása érdekében a kamera alkalmazás képes a digitális zoomot is működtetni, visszanézhetők rajta továbbá a már rögzített filmek és képek, valamint segítségével a kamera egyéb funkcióit is beállíthatjuk. A szoftver révén az elkészült felvételeket megoszthatjuk közösségi oldalainkon, beleértve a Facebookot és a YouTube-ot is.

A Camileo X-Sports kamerát ultraszéles látószögű objektívvel látták el. 12 MPX-es érzékelője Full HD (1080p) felbontású videofelvételt rögzít 60 fps képsebességgel. Az elkészült videót a beépített 2 hüvelykes (5 cm) LCD-n azonnal meg is tekinthetjük. Az elektronikus képstabilizátor a felvétel közbeni remegések, rezgések kijavításában nyújt segítséget, a masszív kialakítású készülékház révén pedig akció közben sem jelenthet gondot a kamera kezelése. A micro-SD kártyahely és a micro-USB csatlakozó segítségével a rögzített felvételek másolása és megosztása is gyerekjáték, a mini-HDMI portnak köszönhetően pedig a rögzített fotókat vagy videókat nagy kijelzőn, baráti vagy családi körben is megtekinthetjük.

A Camileo X-Sports modell 2014 júliusától kapható a magyarországi üzletekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.