Mindenkit lenyom a Sony

Bajban a Nintendo

Nem fogy úgy a forradalminak szánt konzol, ahogy tervezték. Félmilliárd(!) dolláros veszteséget "sikerült" összehozniuk vele. De van-e kiút?

2014.05.07 19:25Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Wikipedia

Elmúlt pénzügyi évére vonatkozóan közel félmilliárd dolláros (457 millió dollár) veszteséget tud felmutatni a Nintendo, ezzel sorozatban a harmadik veszteséges üzleti évet produkálta a vállalat. Pedig nagy reményekkel vágtak bele az újgenerációs konzol, a Wii U értékesítésébe; 9 millió eladott példányszámot vártak az időszakra vonatkozóan. Ehhez képest "csupán" 2,72 millió lett belőle, ami még így is szép számnak tűnik - de nem az.

Annak ellenére sem, hogy eddigi pályafutása során összesen 6,17 millió talált gazdára a kütyüből. Ez ugyanis azt jelenti, hogy az alig fél éve piacon levő Playstation 4 lekörözte a Wii U-t. A Sony játékgépéből ezalatt a hat hónap alatt valamivel több mint 7 millió talált gazdára, miközben a Wii U már 18 hónapja megvásárolható.

Ugyanakkor a vállalat felívelést vél felfedezni jósgömbjében: legfrissebb adatai szerint jelenlegi üzleti évében el fogja érni a 3,6 milliós értékesítési darabszámot. Ezzel párhuzamosan profitot (közel 400 millió dollárt) is betervezett a 2015 márciusának végén záródó időszakba. Kérdés, hogy a tulajdonosok türelemmel lesznek-e addig...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.