Egyszerű váltás az alkalmazások között

Itt az olcsó, androidos Nokia X!

Magyarországon is elérhető az Android alkalmazásokat futtató, megfizethető árú Nokia X okostelefon.

2014.04.08 17:45Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A Nokia X készülék a Lumia okostelefonok ihlette új, csempe-alapú felhasználói felülettel és Fastlane képernyővel rendelkezik, amely lehetővé teszi az alkalmazások közötti egyszerű átváltást. A felhasználók applikációkat tölthetnek le a Nokia Áruházból, valamint több mint egy tucat más alkalmazásboltból. Emellett a programok telepítése akár memóriakártyáról is történhet. A Nokia X készüléken megtalálható számos, harmadik féltől származó, előretelepített alkalmazás és játék.

A felhasználók a Nokia egyéb szolgáltatásait is igénybe vehetik, például az ingyenes online és offline HERE Térképeket integrált autós navigációval, vagy olyan Microsoft szolgáltatásokkal ismerkedhetnek meg, mint például az ingyenes felhőalapú tárhely, a OneDrive.

A Nokia X termékcsalád legelső tagja a Nokia dizájnra építve feketében, fehérben, valamint élénkzöld, élénkpiros, ciánkék és sárga színekben lesz elérhető. A telefon 10,4 mm vastag készülékházzal, 4" méretű kijelzővel és színes, cserélhető hátlappal rendelkezik. Az okostelefonon a Nokia X Software platform fut, amelyhez az erőforrást egy kétmagos Qualcomm Snapdragon processzor biztosítja.

Két képernyővel rendelkezik: a csempékkel borított kezdőképernyővel és a Fastlane képernyővel. Utóbbi egy dinamikus megoldás, ami a mindennapi használathoz alkalmazkodik: időben visszamenőleg megjegyzi a felhasználók kedvenc alkalmazásait, illetve aktivitásait a telefonon. A Fastlane képernyőt a Nokia X család igényei szerint tervezték újra, segítségével a felhasználók hívással vagy szöveges üzenettel válaszolhatnak a nem fogadott hívásokra, elfogadhatnak vagy elutasíthatnak naptáreseményeket, valamint kezelhetik a zenelejátszót. A Fastlane személyre szabott közösségi élményt nyújt. A Nokia X tulajdonosok kiválaszthatják, mely alkalmazások jelenjenek meg a Fastlane felületén, elolvashatják a közösségi oldalak értesítéseit és frissíthetik állapotukat is.

A két SIM kártyás Nokia X okostelefon várhatóan áprilistól lesz kapható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.