A medvehagyma mellé

Kidobott pénztárgépekkel tele a mecseki erdő

A mecseki Árpád-tető környékén mintegy száz lecserélt pénztárgép hever kiszórva az erdőben. Némelyiken még céglogó is van, de senki nem tud semmit az ügyről...

2014.03.11 08:21ma.hu

Lejárt pénztárgépeket dobtak ki a Mecseki Parkerdőben, a mintegy száz készülékből álló szemétdombra az Árpád-tető környékén medvehagymát gyűjtő családok bukkantak - írja a Bama.

Egyes készülékeken az ITV Pécsi Pénztárgép Kft. logója is szerepelt. A cég tulajdonos ügyvezetője azonban leszögezte: ők az elektronikai hulladékkezelés szabályai szerint jártak el az online pénztárgépcsere kapcsán. A hulladékként keletkező pénztárgépeket, arra szakosodott vállalkozásnak, további bontásra adták le.

A terület a Mecsekerdő Zrt. kezelése alatt áll. Az állami erdészetnél az üggyel kapcsolatban azt mondták, hogy feltehetően nem csak illegális szemétlerakás miatt, de veszélyes hulladék illegális elhelyezése és természetkárosítás miatt is felelősségre vonhatják majd a tettest, de természetesen az eset minősítését a nyomozó- és a vádhatóságnak kell majd eldönteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.