Rendelet

Pénztárgépek - tízezrek bukják az állami támogatást

Tízezrek bukják el a pénztárgépcserére szóló állami támogatást, mert a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint az 500 millió forintos forgalomnál kevesebbel rendelkező kereskedők csak a január 31-ig üzembe helyezett gépekre igényelhetik azt.

2014.02.05 07:40MTI

A rendelet szerint ez alól csak azok a kereskedők jelentenek kivételt, akik október elseje előtt rendelték meg a gépet - nekik február 28-ig kell üzembe helyezniük azt.

A Népszabadság emlékeztet arra, hogy korábban a szaktárcánál 10 milliárd forintra becsülték a kasszacsere-támogatás várható összegét, az adóhatóság adatai alapján azonban úgy tűnik, ennek javát megspórolják.

A legfrissebb statisztika szerint mintegy 140 ezer darab gépre adtak le megrendelést - ebből 22 ezerre november eleje óta a NAV honlapján keresztül. Az adóhivatalnál 235 ezer kasszára kértek regisztrációs kódot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.