Adatok

A NAV elkezdi az online pénztárgépes ellenőrzéseket

Megkezdte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a kasszák adataira épülő vizsgálatokat.

2014.02.13 07:17MTI

Az új jogintézmény bevezetésének célja elsősorban a jelen és jövőbeni gazdasági folyamatok fehérítése, az ellenőrzések zöménél az adózók tájékoztatása és segítése kerül előtérbe - válaszolta a NAV a Napi Gazdaságnak.

A Napi Gazdaság írása szerint január végéig 25 ezer pénztárgép küldte be folyamatosan az adatokat az adóhatóság szerverére, emellett az elektronikus naplóval rendelkező gépekről 2013 júliusától havi adatszolgáltatást kell teljesíteni, az új vállalkozások, a fokozott adóhatósági felügyelet alá vont cégek, és a bevallások szerint alvó vállalkozások az ellenőrzésben eleve kiemeltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.