IDC

Tavaly először: több mint 1 milliárd okostelefon talált gazdára

Tavaly az okostelefon-készülékek piacán a Samsung megerősítette listavezető szerepét, piaci részesedése 2012-höz képest egy százalékponttal 31,3 százalékra emelkedett, az Apple cégé a 2012. évi 18,7 százalékról 15,3 százalékra csökkent.

2014.01.28 09:56MTI
Forrás: MTI

Tavaly először lépte át az okostelefonok értékesítési száma az egymilliárdot - tartalmazza az International Data Corporation (IDC) informatikai piackutató vállalat kedden ismertetett tanulmánya.

Az IDC számításai szerint tavaly 1,004 milliárd okostelefon talált gazdára, ez 38,4 százalékos növekedés 2012-höz képest.

A tavaly eladott összes mobiltelefon-készülék 55,1 százaléka volt okostelefon, amelyeknek az értékesítése először haladta meg a hagyományos mobiltelefonokét.

Tavaly az okostelefon-készülékek piacán a Samsung megerősítette listavezető szerepét, piaci részesedése 2012-höz képest egy százalékponttal 31,3 százalékra emelkedett, az Apple cégé a 2012. évi 18,7 százalékról 15,3 százalékra csökkent. Az okostelefonok piacán harmadik helyezett kínai Huawei piaci részesedése 5,7 százalék volt 2013-ban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.