Alig fér el a tenyérben

Okostelefon optikai képstabilizátorral

Az első 6" méretű, Windows Phone operációs rendszert futtató Nokia Lumia okostelefon 20 megapixeles kamerával és rengeteg ínyencséggel - már hazánkban is!

2013.12.12 14:45Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A Nokia Lumia 1520 full HD kijelzővel és megnövelt kezdőképernyővel rendelkezik, amelyen egy további, harmadik élő csempe oszlopot képes megjeleníteni. A 20 megapixeles kamerának, az optikai képstabilizátornak, a pixel-oversampling és a zoom technológiának köszönhetően könnyedén készíthetnek és szerkeszthetnek fotókat. A Nokia Camera integrálja a legnépszerűbb képkészítési - a Pro, Smart és videó - módokat. A fotók számos történet elmesélésére képesek a veszteségmentes zoom, a keret vagy a kivágás funkciók használatával. A Dual Capture funkciónak köszönhetően egy alacsonyabb és egy nagyfelbontású kép is rögzítésre kerül. A fentieken túl Full HD videók készítésére is alkalmas; a Nokia Rich Recording technológiája négy mikrofonnal támogatja a torzításmentes, sztereó hangfelvételt.

A Nokia Storyteller megjelenésének köszönhetően most először találkozik a PureView képalkotási technológia a Here térkép által biztosított helyadatokkal. A Nokia Storyteller alkalmazással a felhasználók új, dinamikus, és interaktív módon élhetik át újra legszebb emlékeiket: az alkalmazás automatikusan integrálja a képeket a Here helymeghatározási adataival, amely így egy képekkel illusztrált kronológiai utazást tesz lehetővé a térképen. A fotók nagyításával láthatóvá válnak a nevezetességek, elérhetőségük, a látogatók véleménye, sőt az odavezető útvonal is. A fényképek térképen történő böngészésével az emlékek valóban megelevenednek.

Az előretelepített Microsoft Office csomag segítségével a Nokia Lumia 1520 készülék felhasználói bármikor megnézhetik és módosíthatják dokumentumaikat: a Word, Excel és Power Point fájlok megnyitása és szerkesztése utazás közben is lehetséges. A dokumentumok megtartják az eredeti formázást. A tartalmak ingyenes és biztonságos tárolásáról a beépített 32 GB memórián túl a 7 GB kapacitású Skydrive tárhely gondoskodik. A készülék memóriája akár 64 GB-os micro-SD kártyával bővíthető, így a dokumentumok minden egyes változata elmenthető.

A harmadik Windows Phone élő csempe oszlop lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a fontosabb tartalmaikat megjeleníthessék a Nokia Lumia 1520 készülék kezdőképernyőjén, így jobban áttekinthetővé válnak leveleik, jegyzeteik, zenéik és a naptár. A Nokia Glance screen alkalmazás új frissítésének köszönhetően pedig a nem fogadott hívások és bejövő e-mailek értesítései is megjelennek a lezárt képernyőn.

A Nokia Lumia 1520 telefon támogatja az integrált vezeték nélküli töltést, például a Nokia DC-50 vezeték nélküli töltőnek köszönhetően, amellyel utazás közben is könnyedén feltölthető a telefont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.