Bankolás, vásárlás és e-fizetés

Minden a pénzről szól az interneten

Az internetezők mindössze 2 százaléka nem vásárol online.

2014.01.21 17:25Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A Kaspersky Lab és a B2B International felmérése szerint a felhasználók 2 százaléka állította, hogy sosem vásárolt még online. De a kényelem szinte mindig új biztonsági kihívásokat állít a felhasználók elé, a banki trójaiak valamint a hamis banki és online áruházak oldalai mind-mind potenciális lehetőségeket és megoldásokat kínálnak a csalók számára.

A két vállalat felmérése szerint a megkérdezett felhasználók 95 százalékának a legnépszerűbb pénzügyi tevékenysége az online vásárlás, amelyet 91 százalékkal az online bankolás követ és a megkérdezettek mintegy 74 százaléka használja az e-fizetési szolgáltatásokat. A felmérés adatai is azt mutatják, hogy a legtöbb felhasználó online pénzügyi tranzakciókra használja a gépét: a válaszadók 77 százaléka használja eszközeit online vásárlásra, valamint 71 százalékuk online banki tranzakciók lebonyolítására.

A magas adatoknak is köszönhető, hogy a kiberbűnözők és csalók látómezejében egyre jobban előtérbe kerülnek a jövedelmező online pénzügyi tranzakciókat érintő támadások is. Ennek is köszönhető, hogy a legtöbb neves online szolgáltatás különböző informatikai biztonsági technológiát épített ki annak érdekében, hogy megvédje a kritikus pénzügyi műveleteket.

Ezek az intézkedések azonban önmagukban nem mindig megfelelőek a teljes védelemhez, hiszen a kiberbűnözők sokszor képesek rengeteg pénzt belefektetni egy-egy nagyobb horderejű támadás kivitelezésébe, amely komoly anyagi kárt tud okozni. A legmegfelelőbb proaktív megoldás olyan biztonságvédelmi technológia kiválasztása, amely komplex, átfogó védelmet biztosít minden Windows, OS X és Android felületre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.