az Anonymous Indonesia jelentkezett

Hackertámadások Ausztrália ellen

Hackertámadás érte az ausztrál szövetségi rendőrség és a nemzeti bank honlapját, s ezek elkövetőjeként az Anonymous nemzetközi internetes kalózhálózat indonéziai részlegének egyik tagja jelentkezett.

2013.11.21 12:57MTI

Az illető bocsánatkérést követel Canberrától amiatt, hogy médiajelentések szerint az ausztrál hírszerzés lehallgatta az indonéz vezetők telefonbeszélgetéseit.

A médiajelentések azokra a dokumentumokra hivatkoztak, amelyeket az amerikai és más országok általi adatgyűjtést felfedő Edward Snowden szivárogtatott ki. Az indonéz vezetők állítólagos lehallgatása miatt diplomáciai válság robbant ki a két stratégiai szövetséges ország között.

Az ausztrál rendőrség felelőtlennek minősítette a kalóztámadásokat, és hangsúlyozta, hogy ezeknek "súlyos következménye lesz az elkövetőkre nézve - bíróság elé állítás és végső soron börtönbüntetés".

Közölték, hogy a szövetségi rendőrség honlapja - amely nem tartalmaz titkos információkat - elérhetetlen volt csütörtök reggel, a nemzeti bank honlapja pedig az intézmény szóvivője szerint kedd éjfél óta lassabban működik. Az Anonymous Indonesia egy #IndonesianCyberArmy felhasználói nevű tagja jelentkezett a támadások elkövetőjeként.

Az ABC ausztrál tévé és rádió felvette a kapcsolatot az illetővel, és ő közölte, hogy "az Ausztrália általi kémkedést" megbosszulandó lépett akcióba, s hogy azért a két szóban forgó intézményt támadta meg, mert szerinte azok "a legjelentősebbek". "Újra támadunk, ha Ausztrália nem kér bocsánatot az indonéz néptől" - szögezte le. A szövetségi rendőrség közölte, hogy megpróbálja azonosítani a kalózt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.