Nem lesz kompatibilis, csak használhatatlan

Viccből nyírják ki sorban az Xboxokat a hackerek

Több mint 160 ezer forintot érő vadonatúj Xboxokat tettek már használhatatlanná és még további áldozatokra lehet számítani, miután egy internetes leírás azt ígérte: kompatibilissé tehető az új készülék a régivel.

2013.12.09 14:11ma.hu

Videójátékok tucatjai mentek tönkre és nem lehet tudni, még hányan dőlnek be az internetes átverésnek, amelyben a leírás létrehozói azt ígérték, hogy a vadonatúj Xbox One típusú készüléket néhány egyszerű lépés végrehajtásával kompatibilissé lehet tenni a korábbi, Xbox 360 típusú szerkezettel. A csalók azt ígérték, hogy aki ezt a néhány lépést végigcsinálja, az onnan kezdve az új szerkezeten is tudja majd futtatni a korábbi verzióhoz írt játékokat.

Csakhogy a 6 lépés gondos elvégzése után a gépről minden olyan összetevő törlődik, amely a játékok futását segíti, vagyis nemhogy a régi játékainkkal nem tudunk már játszani, de az újakat is elfelejthetjük, mert maga a háttérprogram megy a kukába a lelkes felhasználóknak köszönhetően. Így pedig gyakorlatilag használhatatlanná válik a mintegy 160 ezer forintnak megfelelő összegbe kerülő szerkezet - számolt be a Daily Mirror.

Ha tehát valaki egy Xbox One típusú játékkonzolt talál a fa alatt, semmiképp se csinálja végig a 6 lépéses utasítássort, amely azt ígéri, hogy a régebbi játékok is elérhetőek lesznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.