Csak most: virtuális valósággal!

Második generációs okosszemüveg

Mintha egy 8 méteres vásznat néznénk - kisebb és könnyebb lett az Epson okosszemüvege.

2014.01.17 20:35Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Virtuális valóságot (Augmented Reality - AR) megjelenítő készülék lett a Moverio BT-200 - a második generációs, átlátszó, binokuláris okosszemüveg az elődhöz képest fele akkora méretű és 58 százalékkal könnyebb: tömege mindössze 88 gramm. A készülék a felhasználó mozgását és környezetét többek között elülső kamera, giroszkóp, GPS-rendszer, iránytű és gyorsulásmérő segítségével dolgozza fel.

"A hordható fogyasztói eszközök jelentős növekedési szegmenst képviselnek, ami világszerte több mint 8 milliárd dollár értéket jelentett 2013-ban, és ez az összeg 2017-re várhatóan 19 milliárd dollárra nő " - mondta Hans Dummer, az Epson Europe Visual Imaging részlegének vezetője. A BT-200 Android operációs rendszerre alapul; az egyéni felhasználóknak szánt alkalmazásokon felül hatékony vizuális eszköz lehet a kereskedelmi és vertikális piaci applikációk esetén is, csakúgy, mint a logisztika, az orvostudomány, a biztonság, az oktatás és más tudományok területén.

A BT-200 okosszemüveg felhasználói egy 320 inches (812 cm), qHD felbontású kijelzőt látnak maguk előtt. Ennek köszönhetően nem csak az AR szoftverek előnyeit élvezhetik, hanem 2D és 3D filmeket is nézhetnek Dolby Digital Plus hangzással, így a filmek, a játékok és az alkalmazások egyaránt egyedi felhasználói élményt kínálnak. A vezérlést a felhasználóbarát multi-touch trackpad segíti, az alkalmazások gyors futtatását pedig a Moverio 1,2 GHz-es, kétmagos processzora biztosítja. Az akkumulátor élettartama 6 óra.

Az adatátvitelt a készülék Wi-Fi kapcsolat segítségével biztosítja, a Moverio Apps Marketről letöltött alkalmazásokat pedig 8 GB-os, 32 GB-ig bővíthető belső memóriába menti. A BT-200 okosszemüveg a Bluetooth 3.0, USB OTG, DLNA és Miracast kapcsolatoknak köszönhetően okostelefonokhoz és más készülékekhez is kapcsolódik.

A készülék várhatóan 2014 májusában kerül kereskedelmi forgalomba 699 eurós becsült kiskereskedelmi áron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.