Adatok a lencsén

A Google Glass mintájára készít saját interaktív szemüveget a Samsung

A Google Glass mintájára saját interaktív szemüveget készít a Samsung. A dél-koreai szabadalmi hivatalnak leadott szabadalmi kérelem szerint a Samsung egy olyan szemüvegen dolgozik, amelyet csatlakoztatni lehet egy okostelefonhoz, hogy a szemüveg lencséjén adatok jelenjenek meg a telefonról.

2013.10.25 14:24MTI

A Samsung a saját interaktív szemüvegét "sportszemüvegnek" hívja, és a szabadalmi kérelem szerint elsősorban sportoláshoz, illetve kültéri szabadidős programokhoz fogja ajánlani.

A szabadalmi hivatalnak benyújtott leírás szerint a szemüveghez csatlakoztatott fülhallgatókon keresztül lehet zenét hallgatni és telefonhívásokat fogadni. A leírás szerint a szemüvegen keresztül a csatlakoztatott okostelefont is lehet majd kezelni.

A bal szemüveglencsén lesz egy apróbb kijelző, ahol az információk meg tudnak jelenni. A leírásból nem volt egyértelmű, hogy lesz-e kamera a szemüvegben, illetve, hogy önmagában is lehet-e majd csatlakozni vele az internethez, vagy ehhez mindenképp szükség lesz egy okostelefonra.

A Samsung eredetileg márciusban adta le a szabadalmi kérelmet, és ezt most októberben derült ki a szabadalmi hivatal anyagaiból. A Samsung eddig nem válaszolt a szemüveggel kapcsolatos sajtómegkeresésekre, illetve a Wall Street Journal napilapnak azt nyilatkozták, hogy nem osztanak meg információkat a jövőbeli esetleges termékeikről.

A Google jelenleg 10 ezer emberrel teszteli a Google Glass elnevezésű fejlesztésének egy korai verzióját. A Google 2012 júniusában jelentette be, hogy saját, az internethez csatlakozni képes okosszemüveget készít, és azóta több technológiai cég is érdeklődni kezdett a téma iránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.