Ilyen is van

Megbüntették a sofőrt, mert Google okosszemüveget viselt

Először büntettek meg valakit a Google Glass vezetés közbeni használata miatt, a járőrök a kaliforniai San Diegóban állították meg az okosszemüveget viselő középkorú nőt.

2013.10.31 23:31MTI

A 44 éves Cecilia Abadie az esetet követően párbeszédet kezdeményezett az ügyről az interneten, a hozzászólók közül sokan arra bíztatták, hogy forduljon bírósághoz.

A Google fejen viselhető számítógépének miniképernyője a szemüveg keretének jobb felső sarkában helyezkedik el, viselője használat közben készíthet videókat, vagy fényképeket, de akár üzeneteket is írhat. A pórul járt sofőr ugyanakkor azt állítja, hogy a készülék kikapcsolt állapotban volt, amikor a rendőrök megállították - írta a The Daily Telegraph című brit napilap internetes kiadása.

Kalifornia államban egyelőre nem létezik kifejezetten a Google interaktív szemüvegeire vonatkozó közlekedési szabály, a vezetés közbeni akadályoztatást ugyanakkor büntetik. A helyi KRESZ szerint vezetés közben tilos bármi olyat csinálni - például fotózni, enni, inni, sminkelni, vagy telefonálni -, ami a figyelem elterelésére alkalmas lehet.

A Google 2012-ben jelentette be, hogy az internetre is csatlakozni képes szemüvegeket dob piacra. A kereskedelmi forgalomban 2014-től elérhető szerkezeteket jelenleg mintegy 10 ezer ember teszteli, vezetés közbeni használatukat azonban számos országban - köztük az Egyesült Államok mellett például Nagy-Britanniában is - büntetéshez kötnék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.