Típushiba, de a cég szerint nem árt az egészségnek

Kínos: Macskahúgy-szaga van az új laptopnak

Egyre több vásárló panaszkodik az újonnan vásárolt laptopjára az egyik ismert számítástechnikai cégnél, miután feltűnt nekik, hogy a gép olyan szagot áraszt, mintha egy macska vizelt volna be mellette.

2013.10.31 12:13ma.hu

Nem a rakoncátlan házikedvencek a hibásak, már csak azért se, mert a probléma azoknál is előjött, akiknek közel s távol nem járt macska az új laptopjuk mellett. Mint kiderült, maga a gép a hibás: a Dell legújabb fejlesztésű szerkezete, a Latitude 6430u Ultrabook valóban macskahúgy-szagot áraszt működés közben. A cég ugyanakkor megnyugtatta az ügyfeleit, hogy ez legfeljebb kellemetlen, de az egészségre semmiképp nem ártalmas.

"Néhány héttel ezelőtt kaptam egy ilyen típusú új gépet a munkámhoz. A gép nagyszerű, de a szaga... mintha egy macskaalom mellett ülnék. Borzalmas!" - írta a cég felhasználói fórumán az egyik nem túl boldog tulajdonos. Egy másik vásárló azt hitte, a cicája vizelt be, de elég gyorsan rájött, hogy a gép a ludas és ezért kicseréltette azt - számolt be a Daily Mirror című brit lap.

A "bűnös" laptop (Fotó: Dell)

A sorozatos panaszok hatására a Dell vizsgálatot indított, a szakértők pedig arra a megállapításra jutottak, hogy a bizarr szagnak semmi köze sincs a valódi macskavizelethez, vagy bármi más biológiai szennyeződéshez, belélegzése nem veszélyes az egészségre, egyszerűen csak büdös. Ennek ellenére természetesen vállalták, hogy a hibás készülékekben kicserélik a problémás alkatrészt. A hír megnyugtató, ugyanakkor a Twitteren egy felhasználó viccesen megjegyezte: kíváncsi lenne, vajon hány ártatlan macskát szidtak le azért, mert a laptop miatt vizeletszag terjedt szét a helyiségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.