Filmezett, zenélt, skype-ozott... és vezetett

Multitask: triplán laptopozott vezetés közben

Elkobozták a kamionját és újra engedélyeztetnie kellett a járművet egy cseh kamionosnak, akit azért büntettek meg a rendőrök, mert egyszerre három laptop is működött a fülkéjében - de mikor nézett az útra?

2013.04.24 07:25ma.hu

Sok cifra dolgot láttak már a svájci rendőrök, de az még őket is meglepte, amikor a Shaffhausentől Solothurnig vezető E60-as autópályán Oensingen közelében megállítottak egy kamiont. A sofőr fülkéjében nem egy, hanem három laptopot találtak a műszerfalon, mind működött és a kamionos igazi multitask-üzemmódban használta mindhármat, miközben még a vezetésre is megpróbált figyelni. A cseh bázisról induló sofőrtől elkobozták a kamiont és csak azután kaphatta vissza a járművet a forgalmi engedéllyel együtt, miután eltávolította a laptopokat és mintegy 2860 svájci frank (700 ezer forint) bírságot fizetett.

A vezető elmondásából az is kiderült, hogy miért kellett neki három laptop is: az egyiken filmeket nézett és zenéket hallgatott, a másodikon futott a műholdas navigáció, a harmadikon pedig a Skype-os telefonhívásokat fogadta - szerencsére azt legalább kihangosítóval tette.

Grafika: freedigitalphotos.net


Egy hete egy 44 éves litván kamionsofőrt büntettek meg ugyancsak a közlekedés veszélyeztetése miatt, neki közel félmillió forintnyi pénzébe került, hogy a szélvédőt úgy teleaggatta zászlókkal, traszparensekkel, különféle kabalafigurákkal, de voltak ott felakasztva sálak, műételek és focis emléktárgyak is, hogy épp csak egy kis részt hagyott szabadon a kilátásra. A rendőrök szerint egyértelműen akadályozta abban, hogy kellőképp figyelemmel tudjon lenni a közlekedés többi résztvevőjére - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Amint a rendőrségi szóvivő fogalmazott, a szélvédőn elhelyezett 1-2 matrica még nem jelent problémát, a litván sofőr viszont egyértelműen túlzásba vitte a dolgot, ezért csak azután engedték továbbhaladni, hogy szabaddá tette a teljes üvegfelületet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.