Ezt nyomkodhatja bárhol

Laptop, 10 ujjas érintőképernyővel

Ultrabook, tehát vékony, könnyű és keveset fogyaszt. Sőt, akár 10 ujjal is lehet bökdösni a kijelzőjét.

2013.09.06 21:15Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A Toshiba bejelentette új, Satellite U és M sorozatú laptopjait, köztük ultrabookjait. Utóbbi (Satellite U50t) érdekessége , hogy tízujjas érintőképernyővel látták el, amivel a Windows 8 menürendszere is egyszerűen kezelhető. A 15,6 hüvelykes (39,6 cm) Satellite M50-es sorozat modelljeiben Nvidia grafikus adapterek biztosítják a kellő teljesítményt. Az M50t és M50Dt modellek érintőképernyővel, az M50D és M50Dt típusú laptopok pedig az AMD új generációs APU processzoraival rendelkeznek.

2,1 kg-os tömeggel és mindössze 21,1 mm vastagsággal bírnak az új Satellite laptopok, melyek alsó részén textúrázott felületű, ezüstösen szálcsiszolt alumínium készülékház található. A 15,6 hüvelykes kijelző és a háttérvilágítással rendelkező billentyűzet segítségével az új modellek használata kedvezőtlen fényviszonyok mellett is kényelmes, a vékony kialakítás pedig az egyszerű hordozhatóságot teszi lehetővé. Az U50t modelleket 4. generációs Intel Core processzorokkal szerelték fel, mely integrált Intel HD Graphics 4400 grafikus feldolgozóegységgel rendelkezik; a hangzásról pedig a DTS Studio Sound sztereó Hangszórók biztosítják.

Az Intel WiDi és a Wi-Fi tanúsított Miracast technológiák segítségével a notebookon tárolt multimédiás tartalmakat akár világhálós csatlakozás nélkül is megtekinthetjük vagy meghallgathatjuk az arra alkalmas, vezetékek használata nélkül csatlakoztatott eszközökön. A beépített HDMI port a csatlakoztatott megfelelő kijelzőn akár 3D tartalmak megjelenítésére is használható.

Az új Satellite laptopokat ezenkívül Bluetooth 4.0 funkcióval, teljes méretű HDMI porttal, SD kártyaolvasóval, valamint HD felbontású, beépített zajszűrős mikrofont is tartalmazó webkamerával is ellátták. A három USB portból kettő az USB 3.0 szabványt is támogatja. Az akár 1 TB-os háttértárral rendelkező notebookokon temérdek videó, játék, fotó és egyéb fájl is tárolható. Az új sorozatú Toshiba Satellite laptopok 2013 negyedik negyedévétől kaphatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.