Újítás MP3-fronton

Az MP3 lejátszó, amihez nem kell külön fülhallgató

A videólejátszásra is alkalmas (és lassan valóban használható) hordozható médialejátszók népszerűsödésével lassan kezdtük azt hinni, hogy MP3-vonalon már láttunk mindent, amit lehetett. Tévedtünk, bár nincs új a Nap alatt.

2008.01.04 12:10ma.hu

Láttunk már néhány meglepő ötletet: volt már napszemüvegbe épített zenelejátszó, és láttunk már futócipővel szinkronizált (mi mást, mint) iPodot is - a Mustek új dobása is ismerős valahonnan.

A Freestyle névre hallgató megoldás egy fejhallgatóba épített MP3-as, valószínűleg sportemberek, és nem bősz audiofilek számára - ők ugyanis azok, akik minden lejátszóhoz minőségi fülest vesznek, a jobb élmény érdekében (igazuk is van, általában a fejhallgató minőségén lehet megfogni a gyártási költségeket, és ez hallható is szokott lenni.).

Ha a kütyü hangzásáról nem is tudunk, az már bizonyos, hogy az MP3 mellett WMA-fájlokat is kezel, egy feltöltéssel tíz órás lejátszásra képes, és 2 gigabájt tárolókapacitása van. Kijelzője nem lesz (mivel nem a fülbedugós, és nem is a pilótadizájnt követi, hanem a tarkón fut körbe, komolyabb genetikai torzulások nélkül amúgy sem lenne leolvasható), közvetlenül a hangszórókon elhelyezett gombokkal lesz vezérelhető.

Amerikában márciustól lesz kapható, hetven dolláros áron (körülbelül tizenkétezer forint, mire ideér, aránytalanul drága lesz, sajnos).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.