3D modellt vegyenek

Nemsokára az utcán is nyomtathatunk

Ahhoz képest, hogy friss technológiának számít a 3D nyomtatás, lassan akkora slágerré válik, hogy akár az utcán sétálva is beszerezhetünk magunknak egy ilyen módszerrel készült modellt.

2012.11.09 18:50ma.hu

Képzeljük el, hogy olyan egyszerűen vehetünk magunknak egy 3D nyomtatóval készült vázát vagy gyertyatartót, mint egy gyrost vagy egy újságot. Nem a következő hollywoodi sci-fi kasszasiker forgatókönyvéről van szó, hiszen egy belga cég tényleg elkészítette az utcai mobil 3D nyomtatót.

Az Unfold vállalat saját bevallása szerint a Kiosk 3D nyomtató tervezését a New York utcáin működő hot dog és perecárusok inspirálták. A gépet ráadásul egy lábbal hajtott triciklire  szerelték, hogy még hasonlatosabbá váljon a metropolisz utcáinak kötelező eleméhez. Az emberek mostantól bármit kinyomtathatnak maguknak, ha éppen arra teker a nyomtatós bácsi.

Az Unfold mindemellett létrehozta a 3D nyomtatóval foglalkozó tervezőinek globális hálózatát, akik megosztják terveiket, hogy a vásárlók kiválaszthassák közülük a nekik tetsző tárgyakat. Ugyan nincs információ arról, hogy tömeggyártásba kezdenének, de biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan a nagyvárosok utcáit ellepik a nyomtató triciklik.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.