Lassan érdemes postagalambokat is nevelni?

Sandy kijózanító leckét adott a telefonálási szokásokról

Napjainkban a nyilvános telefonok csak a régi idők mementójaként porosodnak, de Sandy bebizonyította, kár lenne még leírni őket.

2012.11.04 08:26Konrád - ma.hu

Míg a mobiltelefonokat még akár tíz évvel ezelőtt is csak a "bunkófon" vagy "sznobil-mobil" gúnynevekkel illették, mára nem elég, hogy szinte mindenkinek van legalább egy, de a modern készülékek tudása messze felülmúlja a 10 évvel ezelőtti számítógépekét. Az utcán vagy beltéren kihelyezett érmés-kártyás készülékeket már nem igazán használja senki.

Ez a tendencia jellemző az egész világon, New Yorkban például óriási érintőképernyős információs központtá alakítják a régi telefonfülkéket, vagy mini könyvtárként hasznosítják. A héten a metropoliszba látogató Sandy hurrikán viszont hatásos demonstrációt tartott arról, miért nem szabad még leírni a régi idők kommunikációját.

Miután alsó-Manhattan, Queens, Long Island és Staten Island nagy részén komoly áramkimaradások voltak a vihar idején, rengeteg fénykép készült a nyilvános telefonok előtt sorba álló mogorva arcú lakosokról. Bár az emberek önhitten úgy gondolják, a mobiljuk minden pillanatban szolgálja majd őket, akár vészhelyzet esetén is, természetanyánk gyorsan bebizonyította, mire megyünk a modern kütyükkel, mikor egy hurrikán hazavágja az elektromos hálózatot és az adótornyokat.

Az, hogy egy lesajnált utcai fülke előtt áll sorban az ember, miközben egy kétszázezer forintba kerülő okostelefon lapul a zsebében, meglehetősen ironikus, az viszont már kicsit ijesztő, hogy sok ember még így sem tudta felhívni szeretteit, hiszen annyira a hitelkártyához szokott, hogy nem volt a készülék használatához szükséges néhány cent apró a zsebében. Lehet, hogy szükség volt Sandy dühére ahhoz, hogy az emberek rájöjjenek, néha még bizony rászorulnak az "ósdi" eszközökre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.