World Wonders

Elérhetők a világ csodái a Google virtuális túrájával

A világ csodái, Pompeji romjai vagy épp Kiotó templomai között barangolhatnak virtuális séta részeként az internetezők a Google új, csütörtökön Madridban útnak indított World Wonders nevű programjának köszönhetően.

2012.05.31 22:45MTI

A kaliforniai székhelyű internetes óriás 18 országba és összesen 132 helyszínre repíti el a felhasználókat a Google Art nevű kezdeményezés kiegészítéseként életre hívott új projekt révén.

A szolgáltatás hat nyelven kínál információkat, a fotó- és videoanyag a cég Street View nevű utcanézegető programjából származik.

A helyszínek között szerepel többek közt a versailles-i kastély, a Yosemite nemzeti park az Egyesült Államokban vagy épp az ausztráliai Shark Bay, azaz a Cápa-öböl.

A Google World Wonders az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetével, az UNESCO-val közösen működik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.