Új YouTube-kedvenc: két napig a liftben

Két napra a liftben ragadt, sláger lett a neten

Egy férfi 41 órás liftrabságáról kilenc éve készült videofelvétel, amelyet most tettek fel az internetre, rövid idő alatt hatalmas netkarriert futott be. Nicholas White csupán egy rövid cigarettaszünetre akart leugrani azon a péntek délelőttön, mikor 1999. október 15-én a New York-i McGraw-Hill épület felvonójában rekedt.

2008.04.23 09:15MTI

"Egy bizonyos idő elteltével tudtam, hogy elég nagy bajban vagyok, mert hétvége volt" - nyilatkozta hétfőn a Good Morning America című beszélgetős műsorában.

A liftrabságról készült biztonságikamera-felvétel a The New Yorker április 21-i online kiadásában jelent meg, s a YouTube-on hétfő reggelig már közel 300 ezren nézték meg.

White szerint azért váltott ki ekkora érdeklődést, mert mindenki kíváncsi rá, vajon mit tenne hasonló helyzetben. A klasszikus zongoramuzsikával aláfestett, megszerkesztett video bemutatja, hogy járkál, megpróbál felkapaszkodni a lift falán, lefekszik, magzatpózban pihen, az ajtót szétfeszítve kémleli a téglafalat.

A közel két napra foglyul esett férfi, aki akkoriban a Business Week című hetilap egyik menedzsere volt, a felhőkarcoló gondnokságát és a liftfenntartókat is beperelte, és végül meg is állapodott velük a kártalanításról. A New Yorker cikke szerint emlegettek holmi áramkimaradást, de végül sohasem derült ki, hogy mi okozta a felvonó hibáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.