Igyekeztek kezelhetőbbé tenni a YouTube-ot

Új arcot kapott a "TeCső"

Új arculatot kapott a YouTube, hogy vonzóbb és kezelhetőbb legyen a felhasználók számára.

2011.12.02 17:19MTI

A közösségi videomegosztó portál csütörtökön mutatkozott be a megváltozott külsővel. A YouTube tulajdonosa, a Google azt reméli, hogy a lépés hozzásegíti a videomegosztóból származó hirdetési bevételek növeléséhez. Mióta a keresőóriás öt éve átvette a közösségi portált, azóta ez a legnagyobb változtatás a YouTube megjelenésében.
   
Az új arculat részeként az eddig megszokott hófehér háttér némi szürke beütést kapott. Az eddigi lényegében horizontális szerkesztés helyét három hasábra tagolt függőleges felosztás váltotta fel. A baloldali hasábban a felhasználók szabhatják személyükre az oldalt, és válogathatnak a számos kategóriába sorolt tartalomból. A középső hasábban lehet lejátszani a videókat, míg a jobb szélen olyan videókat ajánl fel a portál, amelyek közel állnak a felhasználó korábbi választásaihoz.
   
A YouTube újításaival - professzionálisabban előállított tartalmával és szervezettségével - arra törekszik, hogy a hagyományos tévés élményt keverje a netes szörfözéssel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.