Itt Áll Ön

Épületen belül is segít minket a Google

Magellán, Amundsen, Marco Polo, Cook kapitány. Megannyi híres felfedező és utazó, akik vélhetően a fél karjukat adták volna a Google Maps szolgáltatásért. De ma nem csak a vadonjárás, vagy a tengeri utazás során képes az ember tökéletesen eltévedni.

2011.12.01 09:57Konrád - ma.hu

A nagyvárosok útjai/utcái mellett az egyre hatalmasabb és komplikáltabb elrendezésű épületek útvesztőiben is könnyedén eltévedhetünk. Egy bevásárlóközpontban vagy nagyobb repülőtéren az ember többnyire a kihelyezett információs táblák, vagy az ott dolgozók segítségével próbál eligazodni.

Szerencsére, a Google megelégelte ezt a tarthatatlan helyzetet és egy új szolgáltatással kedveskedik az androidos felhasználóknak. Miként a hivatalos blogon közzétették, a Google Maps 6.0-ás verziója már segítséget nyújt a tájékozódásban nem csak kint, de épületen belül is. Egyelőre nem túl sok helyen sajnos, de jó polipként a Google idővel a világ minden nagyobb épületére rá szeretné tenni tájékozódó csápjait.

Elsőre az együttműködés a legnagyobb amerikai és japán kereskedőkkel, repterekkel és tranzitállomásokkal jött létre. A szerencsések most már könnyedén eligazodhatnak a Mall of America, az IKEA, a Home Depot, a Macy’s és a Bloomingdale’s amerikai, illetve a Daimaru, a Takashimaya, és a Mitsukoshi japán üzleteiben.

Az atlantai nemzetközi repülőtér, a chicagói O’hare repterek mellett a Narita International termináljai közt sem érezhetjük elveszettnek magunkat.   

Az épület szintjeinek részletes térképe automatikusan megjelenik a képernyőn a Maps használatakor, és a megszokott kis kék ikon jelzi az elhelyezkedésünket. Ha le vagy felmegyünk egy másik emeletre, a térkép automatikusan vált az új területre. Mindezt a “My Location” funkcióhoz hasonló módon érték el, de finomra hangolták a belterekhez. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.